Background Image

Přes noc tažená Sous Vide chilli slanina a vafle
Pokaždé dokonale propečená slanina. Teď se budou na snídani těšit všichni!

0 0
Přes noc tažená Sous Vide chilli slanina a vafle

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 balení proužků slanina
1 šálek hladká mouka
1 polévková lžíce cukr
1 kus vejce
2 lžičky prášek do pečiva
1/2 lžičky chilli prášek

Objevte nový způsob přípravy slaniny, který si zamiluje každý. Kuchař i strávník!

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Slanina. S vajíčkem ideální pokrm k snídani. Takto upravenou slaninou vylepšíte váš svačinový sendvič nebo salát. Vyzkoušejte sami tuhle nestandardní techniku a uvidíte, že jeden kousek stačit nikomu nebude.

 

Postup

1
Hotovo
8 hodin a 5 minut

Ani ji nevybalujte z obalu

Vložte uzavřené balení slaniny přímo do vodní lázně a nastavte teplotu na 63 ℃ A jak dlouho? No přece celou noc.

2
Hotovo

Je ideální? Ano!

Vaše slanina by měla vyjít plně uvařená, chutná a křehká. Úplně jiná než jakýkoli jiný proužek slaniny, který jste dosud měli. Osm hodin precizního jemného vaření pomocí sous vide jen dodává těmto slaninovým proužkům jemnost a šťavnatost. V sáčku by měl zůstat takový "šperkový vývar". Rozhodně nevyhazovat, bude se hodit.

3
Hotovo
3 minuty

K "vývaru"

Měl by vypadat podobně, jako na obrázku. Přelejte ho do misky a šup k dalšímu kroku.

4
Hotovo
10 minut

Připravíme vafle

Pustíme se do přípravy vaflí. Potřebujeme do misky nasypat hrnek mouky, přidáme pár lžiček prášku do pečiva. Ochutíme trochou cukru a chilli.

5
Hotovo
10 minut

Vytvoříme těsto

Pak jsem přidala vejce a všechen slaninový vývar, pak vše vyšlehala do těsta. Moje těsto bylo vzhledem k objemu slaninového vývaru, který jsem přidala, opravdu husté, tak jsem ho zředila trochou mléka a postupně přilévala, dokud jsem nedosáhla dokonalé konzistence.

6
Hotovo
20 minut

Připravte vaflovač

Připravte si vaflovač. Přiznám se, že jsem své vafle potřela spoustou másla, aby byly pěkné a zlaté a samozřejmě chutnější.

7
Hotovo
10 minut

Zpět ke slanině

Zkuste slaninu ještě "vyšperkovat" na pánvi s rýhami. Mě se nezvlnila, ale protože všechen ten cukr zkaramelizuje, dosáhnete ještě lepší chuti. Teď už jen vše nandat na talíř a pochutnat si na neskutečně dobré snídani. Jak lépe začít den?

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide asijský flank steak s rajčaty
předchozí
Sous Vide asijský flank steak s rajčaty
chorizo a vepřová panenka
další
Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus
Sous Vide asijský flank steak s rajčaty
předchozí
Sous Vide asijský flank steak s rajčaty
chorizo a vepřová panenka
další
Sous Vide vepřová kotleta s klobásou chorizo, rozinkami a zelenými olivami Jus

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here