Ingredience
- 1 šálek / 240 ml quinoa
- 15 g zázvor
- 1 ks mrkev
- 2 stonky řapíkatý celer
- 15 g česnek
- 2 šálky / 0,45 l voda
- 1 šálek / 175 g vlašské ořechy
- 3 plátky toustový chléb
- 1/4 šálku / 50 ml olivový olej
- 1 ks vejce
Recept
Sous-vide dobrota, která lehce nahradí živočišné proteiny. Textura tohoto burgeru opravdu připomíná tu originální fast-foodovou a svou chutí uspokojí i milovníky masa.
Vaření sous-vide ulehčí přípravu velké porce základu na quinoa burgery, který si pak můžete uchovat v lednici na pozdější smažení.
Postup
1 Hotovo |
ZELENINOVÝ ZÁKLAD |
2 Hotovo |
VAŘENÍ QUINOISmíchejte quinou s vodou a zeleninou ve velkém zipovém sáčku (o objemu cca 3,5 litru) a vakuujte. Vařte v lázni o teplotě 84 °C. Pokud sáček ční nad vodu, přichyťte ho víkem nebo zatěžkejte, případně lépe zavakuujte (po ponoření vytlačte vzduch ze zipového sáčku). Vařte po dobu 40 minut. V mezičase rozemelte chleba v mixéru, přidejte vejce a ořechy a dál mixujte. |
3 Hotovo |
SMĚS NA BURGERY |
4 Hotovo |
VAŘENÍ SMĚSIPoté hotovou směs opět přeneste do několika zipových sáčků a znovu vařte sous-vide na 84 °C po dobu 30 minut. Tímto zcela pasterizujete směs na burgery. Poté šokově zchlaďte sáčky v ledové lázni. |
5 Hotovo |
SMAŽENÍ |
6 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |