Background Image

Ratatouille sous-vide

0 0
Ratatouille sous-vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
3 ks cuketa
3 ks rajčata
2 ks červená paprika
1 ks lilek
1 ks cibule
košer sůl
paprika červená vločky
10 stroužků česnek
5 lžic extra panenský olivový olej
5 větviček čerstvá bazalka

Kdo miluje Ratatouille, musí vyzkoušet!

Vlastnosti:
  • Vegan

Ingredience

Recept

Sdílet

Ratatouille je nejlepší způsob, jak využít letní zeleninu ze zahrádky, ale je zároveň nejtěžší ho uvařit správně na sporáku. Zelenina v této francouzské klasice vyžaduje rozdílné časy vaření a je jednoduché z ní udělat omylem kaši. Dokonalosti a jednoduchosti docílíte v horké lázni, když zeleninu rozdělíte do různých sáčků s olivovým olejem a bylinkami.

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA ZELENINY

Nastavte si sous-vide vařič na 85º C.
Vložte do jednotlivých sáčků rajčata na kolečka cca 0,6 mm, cuketu na cca 0,6 mm tlusté plátky, papriky na cca 5 cm plátky, lilek na cca 0,6 mm kolečka a cibuli na cca 2,5 cm měsíčky. Osolte a posypte paprikovými vločkami.
Do každého sáčku přidejte stejné množství rozmačkaného česneku, 1 lžíci olivového oleje a 1 větvičku bazalky a vakuujte.

2
Hotovo

SÁČKY DO LÁZNĚ

Ponořte sáčky do lázně a zapněte časovač na 30 minut. Pokud používáte zipové sáčky, uzavřete je technikou vytlačení vzduchu vodou a zatěžkejte, aby neplavaly.

3
Hotovo

SÁČKY Z LÁZNĚ

Po 30 minutách vytáhněte sáček s rajčaty, dejte stranou a nastavte časovač opět na 30 minut. Po uplynutí vytáhněte cuketu a papriky a zbytek nechte dovařit další 1 hodinu, poté také vytáhněte.

4
Hotovo

FINÁLNÍ KRÁJENÍ

Děrovanou lžící přeneste rajčata do velké mísy. Česnek, bazalku a tekutinu odstraňte. Hranou lžíce ještě rozkrájejte rajčata.
Ostatní zeleninu také vyjměte ze sáčků bez bazalky, tekutiny a česneku. Nahrubo nakrájejte každou zeleninu a vše přidejte do mísy.

5
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Zeleninu promíchejte, osolte, pokapejte olivovým olejem a můžete přidat další bazalku. Podávejte za pokojové teploty.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

polévka z červené řepy
předchozí
Polévka z červené řepy
zeleninový vývar
další
Zeleninový vývar
polévka z červené řepy
předchozí
Polévka z červené řepy
zeleninový vývar
další
Zeleninový vývar

1 Comments Skrýt komentáře

Zajimalo by mne, jestli se ta zelenina kraji na 6 desetin mm silne platky na laboratornim mikrotomu pro pripravu mikroskopickych preparatu, nebo je to potreba nakrajet laserem…?

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here