Ingredience
- 3 ks cuketa
- 3 ks rajčata
- 2 ks červená paprika
- 1 ks lilek
- 1 ks cibule
- košer sůl
- paprika červená vločky
- 10 stroužků česnek
- 5 lžic extra panenský olivový olej
- 5 větviček čerstvá bazalka
Recept
Ratatouille je nejlepší způsob, jak využít letní zeleninu ze zahrádky, ale je zároveň nejtěžší ho uvařit správně na sporáku. Zelenina v této francouzské klasice vyžaduje rozdílné časy vaření a je jednoduché z ní udělat omylem kaši. Dokonalosti a jednoduchosti docílíte v horké lázni, když zeleninu rozdělíte do různých sáčků s olivovým olejem a bylinkami.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA ZELENINYNastavte si sous-vide vařič na 85º C. |
2 Hotovo |
SÁČKY DO LÁZNĚ |
3 Hotovo |
SÁČKY Z LÁZNĚPo 30 minutách vytáhněte sáček s rajčaty, dejte stranou a nastavte časovač opět na 30 minut. Po uplynutí vytáhněte cuketu a papriky a zbytek nechte dovařit další 1 hodinu, poté také vytáhněte. |
4 Hotovo |
FINÁLNÍ KRÁJENÍ |
5 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍ |
1 Comments Skrýt komentáře
Zajimalo by mne, jestli se ta zelenina kraji na 6 desetin mm silne platky na laboratornim mikrotomu pro pripravu mikroskopickych preparatu, nebo je to potreba nakrajet laserem…?