Background Image

Rebarborový džem

0 0
Rebarborový džem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
340 g, cca 6 řapíků rebarbora
15 g pektin pomalu tuhnoucí HM
125 g cukr krystal
3 g sůl

To nejlepší, co můžete z řapíků rebarbory vytvořit.

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Třpytivý a růžový, štiplavý a přitom sladký, a k tomu tak chutný, že máte chuť si ho okamžitě dát s kopečkem vanilkové zmrzliny. Rebarborový džem je to nejlepší, co ze zralých řapíků rebarbory můžete vyrobit. Sous-vide jim zajistí hedvábnou konzistenci a úžasnou chuť, kterou jinou přípravou nezískáte.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo

KRÁJENÍ

Nastavte si sous-vide vařič na 90 °C.
Odkrojte nepotřebné části rebarbory a nakrájejte ji na malé kousky - cca 0,3 cm tlusté.

2
Hotovo

MÍCHÁNÍ

V misce smíchejte pektin s cukrem a solí. Míchejte delší dobu, aby se pektin vmísil zcela do ostatních ingrediencí - tím předejdeme hrudkám při vaření.
Potom v další misce smíchejte nakrájenou rebarboru s touto směsí pektinu s cukrem a solí. Nechte odpočnout asi 10 minut, aby mohly suché ingredience vtáhnout vlhkost z rebarbory.

3
Hotovo

SKLENIČKOVÁNÍ

Pomocí děrované vařečky naplňte sklenice rebarborou a nějakou tekutinu nechte odtéct zpět do misky. Potom dodejte lžící tekutinu navrch.
Na sklenice dejte víčka, ale zavřete jen konečky prstů tak, aby mohl přebytečný vzduch unikat.
Vložte opatrně do lázně a vařte 30 minut.

4
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Vytáhněte sklenice a nechte nejdřív trochu vychladit v pokojové teplotě, potom dochlaďte přes noc v lednici.
Dobře promíchejte ve sklenici a podávejte třeba na dezertech nebo toastech.

Zdroj: chefsteps.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

krůtí stehno
předchozí
Krůtí stehno bez kosti s citronem a rozmarýnem
máslový chřest s mátou
další
Máslový chřest s čerstvou mátou
krůtí stehno
předchozí
Krůtí stehno bez kosti s citronem a rozmarýnem
máslový chřest s mátou
další
Máslový chřest s čerstvou mátou

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here