Ingredience
- 340 g, cca 6 řapíků rebarbora
- 15 g pektinpomalu tuhnoucí HM
- 125 g cukr krystal
- 3 g sůl
Recept
Třpytivý a růžový, štiplavý a přitom sladký, a k tomu tak chutný, že máte chuť si ho okamžitě dát s kopečkem vanilkové zmrzliny. Rebarborový džem je to nejlepší, co ze zralých řapíků rebarbory můžete vyrobit. Sous-vide jim zajistí hedvábnou konzistenci a úžasnou chuť, kterou jinou přípravou nezískáte.
Postup
1 Hotovo |
KRÁJENÍ |
2 Hotovo |
MÍCHÁNÍV misce smíchejte pektin s cukrem a solí. Míchejte delší dobu, aby se pektin vmísil zcela do ostatních ingrediencí - tím předejdeme hrudkám při vaření. |
3 Hotovo |
SKLENIČKOVÁNÍPomocí děrované vařečky naplňte sklenice rebarborou a nějakou tekutinu nechte odtéct zpět do misky. Potom dodejte lžící tekutinu navrch. |
4 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍ |