Ingredience
- 150 g řeřichaasi dvě hrsti
- podle potřeby vodaledová
- 2,3 g sůlnebo 1% z celkové hmotnosti pyré
- 0,23 xanthanová gumanebo 0,1% z celkové hmotnosti pyré
Recept
Postup
1 Hotovo 10 min |
Řeřichu spaříme |
2 Hotovo 5 min |
Vložíme do mixéruŘeřichu necháme okapat a vložíme do mixéru. Přidáme xanthanovou gumu a sůl. Xantahnová guma udrží pyré pohromadě, sůl mu dodá chuť. Tip: Před vložením řeřichy do mixéru zvážíme nádobu (nebo ji necháme na váze a navážené množství resetujeme). Díky tomu se nám bude dobře počítat objem soli a xanthanové gumy. |
3 Hotovo 10 min |
Mixujeme a přecedímeVeškeré ingredience pečlivě namixujeme. Vzniklou hmotu přecedíme přes cedník s malými očky. |
4 Hotovo |
Okamžitě používáme nebo uložíme na později |