Ingredience
- 85 gramů parmazán
- 90 gramů lískové oříškyoloupané
- 30 gramů pistácieoloupané
- 150 gramů pečené červené papriky
- 85 gramů olivový olej
- 18 gramů vinný ocet
- 15 gramů česnekloupaný
- 8,5 gramů petržel
- 8 gramů sůl
- 7,5 gramů pálivá uzená paprika
Recept
Pro Španělsko je romesco to samé, co je pro Itálii pesto. Snadno připravitelná omáčka má všechny vlastnosti jako její protějšek – jedná se o výborný dip vhodný k restované zelenině, ale lze ji použít i jako omáčku na těstoviny nebo jako doplněk k masům. Omáčka se většinou dělá z mandlí, ale my máme raději jemnější kombinaci s lískovými ořechy a pistáciemi.
Postup
1 Hotovo 2 |
Nastrouháme parmazán |
2 Hotovo 4 |
Opražíme lískové oříšky |
3 Hotovo 4 |
Smícháme všechny ingredience |