Ingredience
- 1/2 šálku rozinky
- 1/2 šálku tmavý rum
- 5 lžic máslo
- 1/3 šálku hnědý cukr
- 4 šálky divoká rýžeuvařená
- 1 šálek plnotučné mléko
- 1 šálek smetanatučná
- 3 proužky citronová kůra
- 3 lusky kardamomrozdrcené a zabalené v jemné látce
- 1 lžička vanilkový extrakt
- na posypání skořice
Recept
Rýžový pudink většina lidí buď miluje, nebo nenávidí. Pro tento pudink jsme zvolili divokou rýži, abychom nevytvořili ten neoblíbený slepený z bílé rýže, a abychom mu dodali lehce ořechovou chuť. K tomu pocukrovat skořicí a máte přesně tu pochoutku, kterou potřebujete pro studené zimní dny.
Postup
1 Hotovo |
LÁZEŇ |
2 Hotovo |
ROZINKY V RUMUSmíchejte rozinky a rum v malé misce, kterou je možné použít v mikrovlnné troubě. Zahřívejte na vysokou teplotu po dobu cca 1 minuty. Nechte vychladnout a pak vyjměte rozinky děrovanou lžící. |
3 Hotovo |
MÁSLO |
4 Hotovo |
SMĚS NA PUDINKDo másla přidejte uvařenou rýži, mléko, smetanu, citronovou kůru, uzlíček s kardamomem a vanilku. Přiveďte k varu, zeslabte plamen a povařte dvě minuty. |
5 Hotovo |
PUDINK DO LÁZNĚOdstraňte z plamene a vmíchejte rozinky. Lžící směs přendejte do zipového sáčku. Použitím techniky vytlačení vzduchu vodou sáček uzavřete. Vložte do lázně a vařte 2 hodiny, případně 2 hodiny a 45 minut, pokud jste použili neuvařenou rýži. |
6 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍ |