Ingredience
- 500 g bílé zelí
- 200 g mrkev
- 200 g celer
- podle potřeby bílá cibulevolitelná ingredience
- podle potřeby smetanavolitelná ingredience
- podle potřeby pepř
- podle potřeby sůl
- podle potřeby cukr krystal
- podle potřeby jablečný ocet
- podle potřeby olej
Recept
K pořádným steakům není jako příloha nic lepšího než brambory či bramborová kaše a salát coleslaw. Dnes vám prozradíme, jak si doma připravit salát coleslaw (z bílého zelí).
Postup
1 Hotovo 10 min |
Připravíme zeleninuZeleninu očistíme a omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Necháme okapat. Bílé zelí strouháme na hrubo a posypeme solí. Po chvíli z něj vymačkáme co nejvíc šťávy. Do zelí (včetně vymačkaná šťávy) přidáme na hrubo strouhanou mrkev a na jemno nastrouhaný celer, případně i na drobno nastrouhanou cibuli. |
2 Hotovo 2 min |
Smícháme a dochutímeDo zeleniny přidáme podle chuti pepř, cukr a jablečný ocet. Zakápneme trochou oleje nebo přidáme smetanu. Pozn.: Pokud do salátu přidáte smetanu a cibuli, salát je určený k okamžité spotřebě. V případě, že tyto ingredience vynecháte, můžete ho na pár dní uskladnit v lednici. |
3 Hotovo |
Okamžitě podáváme |