Ingredience
- 175 g losos mi-cuit
- 16 g křenový krém
- 16 g řeřichové pyré
- 2 ks chipsy z bagety
- 400 g nálev z nakládané cibule
- 70 g bílá cibule
- 205 g červená cibule
- 4 g koriandrová semínkacelá
- 5 g černý pepřna hrubo namletý
- podle potřeby hrubozrnná sůl
- 8 g řeřichačerstvé lístečky
Recept
Existují výborné jednohubky s minitoasty a uzeným lososem a créme fraiche a potom jsou tu tyto jednohubky. Připravují se z lososa vařeného pozvolným způsobem, z chipsů z bagety a několika dalších ingrediencí. Jak si tyto delikátní jednohubky připravit vám prozradíme v tomto receptu.
Postup
1 Hotovo |
Připravíme losos mi-cuitRecept na losos mi-cuit najdete zde. Jediný rozdíl v přípravě pro tento recept je nařezat lososa ještě před louhováním na tenké čtvercové filety. |
2 Hotovo |
Připravíme křenový krémRecept na křenový krém najdete zde. |
3 Hotovo |
Připravíme řeřichové pyréRecept na řeřichové pyré najdete zde. |
4 Hotovo |
Připravíme chipsy z bagetyRecept na chipsy z bagety najdete zde. |
5 Hotovo |
Připravíme si nálev z cibuleNálev z nakládané cibule (recept zde) slijeme do menší misky. |
6 Hotovo |
Naložíme cibuliBílou cibuli pečlivě oloupeme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Červenou cibuli pečlivě oloupeme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. |
7 Hotovo |
Nakrájíme a ochutíme lososa |
8 Hotovo |
Nazdobíme, podávámePřipravíme si malé porcelánové lžičky. Na každou lžičku vytlačíme malý bochánek křenového krému. Přidáme kousek lososa. Rozlomíme bagetové chipsy a kousek dáme vedle každého lososa. Přidáme jedno nakládané kolečko cibule. Na lososa dáme jednu malou nakládanou cibuli. Na dno každé lžíce přidáme trošku řeřichového pyré. Ozdobíme lístečkem řeřichy a okamžitě podáváme. |