Ingredience
- 450 g vepřové kotlety
- 1/2 lžičky sušený česnek
- 1/2 lžičky koriandr mletý
- 1/4 lžičky mletý kmín
-
Dresink
- 3 lžíce pomerančový džusčerstvý
- 2 lžíce vinný ocet bílý
- 1 lžíce med
- 1 ks šalotka
- 5 lžic olivový olej
-
Na smíchání
- 2 šálky bulgur
- 2 šálky míchaná zelenina
- čerstvá petrželnať
Recept
Znáte to – člověk někdy hledá rychlé a jednoduché jídlo, ale aby bylo zároveň chutné a vyvážené. Ideálním řešením je tento recept na sous-vide vepřové kotlety s obilninami a zeleninou. Je to úžasně dobrý, lehký a svěží hlavní chod – ta pomerančová zálivka ho skvěle rozjasní. Na tohle byste se rozhodně těšili na konci pracovního dne.
Zeleninu můžete zvolit podle své vlastní preference. V našem případě využijeme brokolici, dýni, červenou papriku a mrkev, ale můžete si namixovat cokoli, co máte zrovna po ruce. Stejně tak kotlety můžete nechat vcelku, pokud je to pro vás vzhledově přitažlivější.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA MASAPředehřejte si lázeň o teplotě 60°C. |
2 Hotovo |
PŘÍPRAVA ZELENINY A DRESSINGU |
3 Hotovo |
SERVÍROVÁNÍVyjměte sáček z lázně, položte si kotlety na prkénko a osušte papírovými utěrkami nebo látkovou utěrkou. Lehce osolte a za 1-2 minuty z každé strany je opečte na pánvi do zlatova. Nakrájejte na malé kousky nebo proužky. Zdroj: www.amazingfoodmadeeasy.com |