Ingredience
- 4 lžíce mořská sůl
- 2 lžíce hnědý cukr
- 1 lžička sladká uzená paprika
- 1 lžíce granulovaný česnek
- 2 lžičky černý pepř
- 12 plátků extra silné slanina
- dle chuti křenový krém
- dle chuti Řeřicha nebo rukola
- 3 opečené Rohlík
- 1 kg flank steak
Recept
Objevte recept na sendvič s flank steakem s pepřovou krustou a slaninou. Užijte si perfektně uvařené maso bez stresu!
Postup
1 Hotovo 4 hodiny minimálně |
Začneme lákemNa lák (volitelně): Smíchejte vodu, sůl, hnědý cukr, uzenou papriku, česnek a pepř v misce a šlehejte, dokud se nerozpustí. Přeneste solný roztok do sáčku na zip nebo uzavíratelné misky; přidejte steaky, vytlačte veškerý vzduch a uzavřete. Dejte do chladničky přes noc nebo minimálně 4 hodiny. Chcete-li do receptu zahrnout slaninu, nastavte teplotu ve vodní lázni na 66˚C a přidejte slaninu. Nechte slaninu vařit přes noc (8-12 hodin). Po uvaření ji ponořte do ledové vody po dobu 30 minut, poté je možné ji skladovat v chladničce po dobu až dvou týdnů nebo zmrazenou po dobu až šesti měsíců. |
2 Hotovo 2 hodiny |
Zahříváme sous vide |
3 Hotovo 2 minuty |
V případě, když nechcete pokrm hned podávat... Pokud chcete podávat ihned, pokračujte.. |
4 Hotovo 5 minut |
Podávejte |