Background Image

Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide

0 0
Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 lžíce mořská sůl
2 lžíce hnědý cukr
1 lžička sladká uzená paprika
1 lžíce granulovaný česnek
2 lžičky černý pepř
12 plátků extra silné slanina
dle chuti křenový krém
dle chuti Řeřicha nebo rukola
3 opečené Rohlík
1 kg flank steak

Vyzkoušejte náš recept na sendvič s flank steakem sous vide s pepřovou krustou a slaninou. Dokonale uvařené maso, které ohromí vaši chuťové pohárky!

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Objevte recept na sendvič s flank steakem s pepřovou krustou a slaninou. Užijte si perfektně uvařené maso bez stresu!

Postup

1
Hotovo
4 hodiny minimálně

Začneme lákem

Na lák (volitelně): Smíchejte vodu, sůl, hnědý cukr, uzenou papriku, česnek a pepř v misce a šlehejte, dokud se nerozpustí. Přeneste solný roztok do sáčku na zip nebo uzavíratelné misky; přidejte steaky, vytlačte veškerý vzduch a uzavřete. Dejte do chladničky přes noc nebo minimálně 4 hodiny. Chcete-li do receptu zahrnout slaninu, nastavte teplotu ve vodní lázni na 66˚C a přidejte slaninu. Nechte slaninu vařit přes noc (8-12 hodin). Po uvaření ji ponořte do ledové vody po dobu 30 minut, poté je možné ji skladovat v chladničce po dobu až dvou týdnů nebo zmrazenou po dobu až šesti měsíců.

2
Hotovo
2 hodiny

Zahříváme sous vide

Vyjměte steaky z nálevu, vylijte tekutinu a poté steaky osušte. Nastavte svůj sous vide na 57˚C, aby se začala předehřívat voda, zatímco dokončíte přípravu steaku. Steaky posypte z obou stran černým pepřem a poté je vraťte do sáčku na zip, přidejte steaky do vodní lázně a vařte dvě hodiny.

3
Hotovo
2 minuty

V případě, když nechcete pokrm hned podávat...
Když jsou steaky hotové, vyjměte je z vody a ihned přendejte do misky s ledovou vodou, aby rychle vychladly. Nechte steaky ponořené v ledové vodě po dobu 30 minut, poté je skladujte v chladničce po dobu až dvou týdnů nebo zmrazené po dobu až šesti měsíců.

Pokud chcete podávat ihned, pokračujte..
Vyjměte steaky z ledové lázně, nechte odpočinout při pokojové teplotě nebo rychle prohřejte ve vlažné vodě, pak steaky rychle opečte na rozpáleném grilu (u steaků asi jednu minutu na každou stranu, u slaniny jen 30 sekund na každé straně ).

4
Hotovo
5 minut

Podávejte

Steak nakrájejte na tenké plátky proti srsti.Po nakrájení steaku navrstvěte na opečené rohlíky se slaninou, křenovou smetanou a řeřichou.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

mušle s kari
předchozí
Pečené mořské mušle s korma kari
kukuřice
další
Sous Vide Mexická kukuřice
mušle s kari
předchozí
Pečené mořské mušle s korma kari
kukuřice
další
Sous Vide Mexická kukuřice

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here