Ingredience
- 1,2 kg bramboryčervenohnědé, středně velké
- 1 kg voda
- 15 g sůl
- 10 g glukózový sirup
- 2,5 g jedlá soda
- podle potřeby fritovací olej
- podle potřeby sůl
- podle potřeby černý pepřčerstvě namletý
Recept
Pokud jsou hranolky dobře udělány, vaše chuťové buňky na ně nikdy nezapomenou. Správné hranolky by měly být křupavé na povrchu a světlé a nadýchané uvnitř. V tomto receptu vás seznámíme s receptem na sous vide hranolky podle uznávaného britského šéfkuchaře Hestona Blumenthala. Už teď se na ně můžete začít těšit!
Tip: Klíčem k těm nejlepším hranolkům jaké jste kdy jedli je kromě správné přípřavy také dobrý výběr surovin. Brambory by neměly být příliš měkké, ale ani příliš tvrdé. Stačí, abyste párkrát vyzkoušeli a hned budete vědět, o čem mluvíme.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Roztřídíme a očistíme brambory |
2 Hotovo 10 min |
Brambory nakrájíme |
3 Hotovo 5 min |
Připravíme vodní lázeňSmícháme 1 kg vody, 15 g soli, 10 g glukózového sirupu a 2,5 g jedlé sody a připravíme nálev. |
4 Hotovo 5 min |
Zabalíme hranolky |
5 Hotovo 15 min |
Vaříme |
6 Hotovo 5 min |
Vyjmeme a zchladíme |
7 Hotovo |
Připravíme olej na fritováníOlej nalijeme do velkého hrnce a předehřejeme na 130 °C. Tip: Použijte dostatečné množství oleje, aby se hranolky opekly rovnoměrně po všech stranách. |
8 Hotovo 5 min |
Osmažíme |
9 Hotovo 5 min |
Podáváme |