Background Image

Sous Vide Barbecue Tofu s karamelizovanou cibulkou

0 0
Sous Vide Barbecue Tofu s karamelizovanou cibulkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 balíček pevné nebo extra tuhé tofu
1/3 šálku BBQ omáčka
1 lžíce nesolené máslo
1 lžíce extra panenský olivový olej
1 žlutá cibule
dle chuti sůl
dle chuti pepř

Sous‑vide se používá pro úpravu masa, ryb, ovoce a zeleniny. Ale i tofu. A jak na to?

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Netradiční surovina – tofu. Receptů na sous vide úpravu tofu je skutečně pomálu. Koneckonců, kromě své jemné sójové chuti je tofu docela nevýrazné, i když má úžasnou schopnost absorbovat chuť všeho, v čem ho vaříte. Nicméně tento by se vám mohl líbit.

Postup

1
Hotovo
30 minut

Příprava tofu

Sceďte blok tofu a nakrájejte na šest plátů. Plechovou formu vyložte kuchyňskou utěrkou, která nepouští vlákna, nebo dvěma vrstvami papírových utěrek. Nahoru položte plátky tofu do jedné řady. Na tofu položte další sadu papírových ručníků. Nahoru položte další plech a zatížte jej několika plechovkami. Tofu lisujte asi 30 minut, abyste extrahovali vlhkost. Mezitím nastavte sous vide vařič na 82 ºC.

2
Hotovo
2 hodiny 5 minut

Přidáme omáčku

Vyjměte tofu z plechu a vložte ho v jedné vrstvě do velkého sáčku na zip nebo vakuově utěsněného vaku. Přidejte barbecue omáčku. Vložte sáček do vodní lázně a nastavte časovač na 2 hodiny.

3
Hotovo
20 minut

Připravíme cibulku

Asi 30 minut před dokončením tofu si připravte karamelizovanou cibuli: Na pánvi na středním plameni rozpusťte máslo s olivovým olejem. Když máslo přestane pěnit, přidejte cibuli a za častého míchání opékejte, dokud nebude měkká a téměř džemová, asi 20 minut. Pokud cibule začne příliš rychle tmavnout, možná budete muset snížit teplotu. Dochutíme solí a pepřem.

Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Vyjměte tofu ze sáčku. Zarezervujte si tekutinu na vaření. Zahřejte brojlera na vysokou teplotu. Tofu dejte na plech a opékejte dozlatova, asi 4 minuty. Umístěte cibuli doprostřed servírovacího talíře. Navrch dejte tofu.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Krevetové rolky s česnekovým máslem
předchozí
Krevetové rolky s česnekovým máslem
krocan
další
Sous Vide celá krůta
Krevetové rolky s česnekovým máslem
předchozí
Krevetové rolky s česnekovým máslem
krocan
další
Sous Vide celá krůta

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here