Ingredience
- 1 balíček pevné nebo extra tuhé tofu
- 1/3 šálku BBQ omáčka
- 1 lžíce nesolené máslo
- 1 lžíce extra panenský olivový olej
- 1 žlutá cibule
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
Recept
Netradiční surovina – tofu. Receptů na sous vide úpravu tofu je skutečně pomálu. Koneckonců, kromě své jemné sójové chuti je tofu docela nevýrazné, i když má úžasnou schopnost absorbovat chuť všeho, v čem ho vaříte. Nicméně tento by se vám mohl líbit.
Postup
1 Hotovo 30 minut |
Příprava tofuSceďte blok tofu a nakrájejte na šest plátů. Plechovou formu vyložte kuchyňskou utěrkou, která nepouští vlákna, nebo dvěma vrstvami papírových utěrek. Nahoru položte plátky tofu do jedné řady. Na tofu položte další sadu papírových ručníků. Nahoru položte další plech a zatížte jej několika plechovkami. Tofu lisujte asi 30 minut, abyste extrahovali vlhkost. Mezitím nastavte sous vide vařič na 82 ºC. |
2 Hotovo 2 hodiny 5 minut |
Přidáme omáčku |
3 Hotovo 20 minut |
Připravíme cibulkuAsi 30 minut před dokončením tofu si připravte karamelizovanou cibuli: Na pánvi na středním plameni rozpusťte máslo s olivovým olejem. Když máslo přestane pěnit, přidejte cibuli a za častého míchání opékejte, dokud nebude měkká a téměř džemová, asi 20 minut. Pokud cibule začne příliš rychle tmavnout, možná budete muset snížit teplotu. Dochutíme solí a pepřem. Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Vyjměte tofu ze sáčku. Zarezervujte si tekutinu na vaření. Zahřejte brojlera na vysokou teplotu. Tofu dejte na plech a opékejte dozlatova, asi 4 minuty. Umístěte cibuli doprostřed servírovacího talíře. Navrch dejte tofu. |