Ingredience
- 900 g brambory
- 150 g máslo
- 250 g mléko
- 8 g sůl
- podle potřeby bílý pepř
Recept
Hladká, krémová bramborová kaše patří mezi nejjednodušší a nejuspokojivější kulinářské speciality. Většina kuchařů má svou vlastní osvědčenou metodu šlehání brambor, ale my věříme, že naše je ta nejjednodušší.
V tomto receptu vás naučíme chutné bramborové pyré, které bude mít pokaždé stejně výraznou máslovou příchuť. Toto pyré můžete mít na stole už za 45 minut, a to i přestože je připravované metodou sous vide a většinu času se tak o něj vlastně nestaráte.
Postup
1 Hotovo 2 min |
Připravte vodní lázeňVodní lázeň předehřejte na teplotu 90 °C. |
2 Hotovo 5 min |
Nakrájejte bramboryBrambory očistěte od slupky a umyjte je pod tekoucí vodou. Brambory nakrájejte na plátky asi 1 cm široké. |
3 Hotovo 2 min |
Zabalte všechny ingredienceDo uzavíratelného sáčku vložte všechny ingredience (brambory, máslo, mléko a sůl) a vakuově zabalte. |
4 Hotovo 30 min |
VařteVložte do vodní lázně a vařte, dokud brambory nebudou měkké (asi 30 minut). |
5 Hotovo 5 min |
Dvakrát prosejte přes sítoOtevřete sáček a jeho obsah přelijte přes síto. Hrudky prolisujte. Postup ještě jednou zopakujte. |
6 Hotovo |
MixujteNěkteré odrůdy brambor drží pohromadě více, nežli jiné. Pokud v připravené hmotě budete mít hrudky, rozmixujte je za pomoci metel. |
7 Hotovo 1 min |
Dochuťte, podávejteBrambory dochuťte požadovaným množstvím pepře, popřípadě česnekem, rozmarýnem, tymiánem, pažitkou nebo sýrem podle vaší vlastní chuti. Podávejte! |