Ingredience
- 500 gramů filety z tresky
- 1 vejce
- 1 hrnek polohrubá mouka
- 2 polévkové lžíce rybí masala
- 6 gramů sůl
- hrst lístky Laksa nebo koriandr
- 3 polévkové lžíce majonéza
- 1 stroužek Česnek nasekaný nadrobno
- 2 páry burgerové housky
- pár lístků zelený salát
Recept
Tento recept je inspirován pokrmem z indického rybího kari. I proto jsou burgery ochucené rybím masala práškem a několika listy laksa. Svěží chuť také perfektně doplní třeba koriandr. Laksa se mě osobně, ale v tomto případě zdá chutnější.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Příprava treskyNakrájíme tresku a v mixéru ji smícháme s vejcem, masala práškem, solí a lístky laksa. Pro dochucení začněte se standardem 12 gramů soli a 8 gramů pepře na kilogram mletých ryb nebo mořských plodů. Klidně vezměte malý vzorek z mletého masa a opečte ho, abyste mohli otestovat chuť masa. Pokud budete dávat směs do mixéru, tak doporučuji mixovat pomalu a s menšími pulzy. Nechceme rybí pyré, ale pastu. |
2 Hotovo 5 minut |
Přidáme mouku |
3 Hotovo 15 minut |
Vytvarujte placičkyVytvarujte placičky. Ale pozor - manipulujte s nimi velmi lehce. Pokud je budete mačkat hodně, tak mohou placičky při vaření ztvrdnout. Zkuste je vytvarovat alespoň na palec tlusté a o něco větší. Myslete na to, že při vaření se scvrknou a my chceme, aby perfektně zapadly do housek. Můžete je také dát na pár minut do mrazáku, aby trochu ztuhly a zachovaly si svůj tvar, když je pak přemístíte do sous vide sáčku. Před vyndáním z mrazáku si tedy připravte Sous-vide sáčky. Jakmile budete placky do sáčku dávat, snažte se, aby mezi sebou měly dostatek místa. Pokud by byly v sáčku příliš na těsno, může se stát, že by maso opět ztvrdlo více, než potřebujeme. |
4 Hotovo 30 minut |
Vaříme |
5 Hotovo 5 minut |
Příprava omáčky |
6 Hotovo 5 minut |
Zpět k rybě |
7 Hotovo 10 minut |
Sestavte burgery |