Ingredience
- přibližně 450 gramů kuřecí prsní řízky
- 1 lžička citronová kůranejlepší je čerstvě nastrouhaná
- 0,5g tymián
- 60g hladká mouka
- 1 velké vejce rozšlehané s 1 lžící vody vejce
- 50g strouhanka
- 60g rostlinný olej
- 60g suché bílé víno
- 2 lžíce máslo
- 2 polévkové lžíce citronová šťáva
Recept
Toto jídlo je šťavnaté, jemné a prostě ideální pro letní den. Užijte si vaření s lehkostí v sous vide lázni.
Postup
1 Hotovo 45 minut |
Přípravy a vaření |
2 Hotovo 5 minut |
Po uvaření obalujemeAsi 5 minut před dokončením kuřete si připravte ingredience na obalování: Mouku, vejce a strouhanku dejte do 3 samostatných mělkých misek. Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Vyjměte kuře ze sáčku a osušte. Rezervovat tekutinu na vaření. Každý řízek ponořte do mouky, pak do vejce a nakonec do strouhanky. Po každém namáčení setřeste přebytek. Obalené řízky položte na voskový papír. |
3 Hotovo 3 minuty |
Maso opečeme |
4 Hotovo 5 minut |
Připravujeme omáčkuPřesuňte kuře na chladicí mřížku, aby odkapalo. Odstraňte téměř všechen olej z pánve a vraťte na středně vysokou teplotu. Přidejte bílé víno a odloženou tekutinu na vaření. Přiveďte k varu a seškrábněte všechny zhnědlé kousky ze dna pánve. Pokračujte v vaření, dokud omáčka nezhoustne a vařečka protažená omáčkou nezanechá stopu. |
5 Hotovo 3 minuty |
ServírujemeOdstraňte omáčku z ohně a nechte vařit. Přidejte 1 lžíci másla a šlehejte, aby se spojilo. Pokud se vám omáčka zdá stále řídká, zašleháme do ní druhou lžíci másla. Přidejte 1 lžičku citronové šťávy. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. Kuřecí řízky položte na talíř a přelijte omáčkou. Podáváme s měsíčky citronu. |