Background Image

Sous Vide Citronové kuřecí řízky

0 0
Sous Vide Citronové kuřecí řízky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
přibližně 450 gramů kuřecí prsní řízky
1 lžička citronová kůra nejlepší je čerstvě nastrouhaná
0,5g tymián
60g hladká mouka
1 velké vejce rozšlehané s 1 lžící vody vejce
50g strouhanka
60g rostlinný olej
60g suché bílé víno
2 lžíce máslo
2 polévkové lžíce citronová šťáva

Kuřecí řízky sous vide s citronovou omáčkou: vařené do dokonalosti, obalené a osmažené. Rychlé a lahodné jídlo s jemnou omáčkou.

Ingredience

Recept

Sdílet

Toto jídlo je šťavnaté, jemné a prostě ideální pro letní den. Užijte si vaření s lehkostí v sous vide lázni.

Postup

1
Hotovo
45 minut

Přípravy a vaření

Nastavte vařič sous vide na 63ºC. Kuřecí řízky ochutíme citronovou kůrou, sušeným tymiánem, solí a pepřem. Vložte do velkého sáčku na zip a utěsněte pomocí techniky ponoření do vody. Vložte sáček do vodní lázně a nastavte časovač na 45 minut.

2
Hotovo
5 minut

Po uvaření obalujeme

Asi 5 minut před dokončením kuřete si připravte ingredience na obalování: Mouku, vejce a strouhanku dejte do 3 samostatných mělkých misek. Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. Vyjměte kuře ze sáčku a osušte. Rezervovat tekutinu na vaření. Každý řízek ponořte do mouky, pak do vejce a nakonec do strouhanky. Po každém namáčení setřeste přebytek. Obalené řízky položte na voskový papír.

3
Hotovo
3 minuty

Maso opečeme

Zahřejte rostlinný olej ve velké pánvi na středně vysokou teplotu. Když se olej třpytí, přidejte kuře a opékejte dozlatova z obou stran, ne déle než 1 až 2 minuty na každou stranu.

4
Hotovo
5 minut

Připravujeme omáčku

Přesuňte kuře na chladicí mřížku, aby odkapalo. Odstraňte téměř všechen olej z pánve a vraťte na středně vysokou teplotu. Přidejte bílé víno a odloženou tekutinu na vaření. Přiveďte k varu a seškrábněte všechny zhnědlé kousky ze dna pánve. Pokračujte v vaření, dokud omáčka nezhoustne a vařečka protažená omáčkou nezanechá stopu.

5
Hotovo
3 minuty

Servírujeme

Odstraňte omáčku z ohně a nechte vařit. Přidejte 1 lžíci másla a šlehejte, aby se spojilo. Pokud se vám omáčka zdá stále řídká, zašleháme do ní druhou lžíci másla. Přidejte 1 lžičku citronové šťávy. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. Kuřecí řízky položte na talíř a přelijte omáčkou. Podáváme s měsíčky citronu.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide Hainan kuřecí rýže
předchozí
Sous Vide Hainan kuřecí rýže
kachní prsa sous vide
další
Středně propečená kachní prsa Sous vide
Sous Vide Hainan kuřecí rýže
předchozí
Sous Vide Hainan kuřecí rýže
kachní prsa sous vide
další
Středně propečená kachní prsa Sous vide

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here