Ingredience
- 300 g cizrna
- 100 g majonéza
- 100 g zakysaná smetananebo bílý jogurt
- 100 g bílá cibulemůže být i více (podle chuti)
- 2 lžičky hořčicedijonská
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
Recept
Uvařili jste si sous vide cizrnu a teď nevíte, co s ní? Dáme vám recept na výbornou cizrnu s cibulí a krémovým zálivem, která se perfektně hodí do salátů. Díky zálivce v ní potom výborně funguje i jako dochucovadlo.
Postup
1 Hotovo 16 h |
Připravíme cizrnuCizrnu zalijeme vodou a necháme alespoň 4 hodiny odležet (nejlépe přes noc). |
2 Hotovo 5 min |
Nakrájíme cibuliCibuli očistíme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Nakrájíme na jemno. Vložíme do větší misky, kterou lze uzavřít víčkem nebo například překrýt pokličkou. |
3 Hotovo 5 min |
Necháme zapařit cibuliUvařenou cizrnu vyjmeme ze sáčku a zbavíme veškeré vody. Ještě horkou ji přesypeme do misky s cibulí, promícháme a rychle přikryjeme. Necháme pár minut zapařit. |
4 Hotovo 5 min |
Smícháme zbytek ingrediencíDo misky dáme majonézu, zakysanou smetanu (případně bílý jogurt pro odlehčení), sůl a pepř. Přidáme dvě vrchovaté lžičky dijonské hořčice a vše pečlivě rozmícháme. Podáváme s míchaným salátem, či s nakrájenými rajčaty. Není třeba žádného dalšího ochucovadla, zálivka z cizrny salát ochutí. |