Ingredience
- podle potřeby vepřová žebra
- 1 ks cibulevelká
- 5 stroužků česnek
- podle potřeby sůl
- podle potřeby černý pepř
- podle potřeby olej
- 735 g rajčatamačkaná
- 150 g olivy
- 25 g kapary
- 2 g majoránka
- 0,4 g vločky chillimůže být i čerstvá chilli paprička nakrájená na drobno
Recept
Představte si to také: Sluncem prohřátá neděle, děti si hrají na houpačce a na vás čeká nějaká práce kolem domu. Také musíte uvařit. Chcete si pořádně pochutnat, ale rozhodně u plotny nechcete strávit celý svůj volný čas. Co s tím? Připravte si sous vide dušená vepřová žebírka!
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme zeleninuVelkou cibuli a 5 stroužků česneku oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme. |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme žebírkaŽebírka zbavíme všech tuhých částí včetně blány na jejich povrchu. Tip: Ke stažení blány můžeme použít suchou utěrku – blána se nám s ní bude držet mnohem lépe a jednodušeji ji stáhneme. |
3 Hotovo 5 min |
Okořeníme žebírkaOkořeníme žebírka |
4 Hotovo 5 min |
Naporcujeme žebírkaZa pomoci nože žebírka rozdělíme na požadované porce. |
5 Hotovo 5 min |
Opečeme žebírkaPánev rozehřejeme na nejvyšším plamenu. Přidáme olej. Vložíme žebírka a zprudka je opečeme po obou stranách do zlatova (cca 2 minuty na každé straně). |
6 Hotovo 20 min |
Připravíme omáčkuPo opečení žebírek na pánvi připravíme základ omáčky. Aniž bychom pánev umyli, přidáme postupně cibuli a česnek. V případě potřeby dolijeme olej. Dále přidáváme všechny zbylé ingredience – olivy, kapary, majoránku, čili vločky a rozmačkaná rajčata. Redukujeme, dokud nevznikne táhlá hmota. |
7 Hotovo 24 h |
Zabalíme a vařímeŽebírka a omáčku vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Vodní lázeň předehřejeme na 70 °C. Vložíme sáček a vaříme následujících 24 hodin. Tip: Aby se vám nevyvařila voda, můžete hrnec pokrýt kuchyňskou fólií. |
8 Hotovo |
Podáváme |