Background Image

Sous vide filet mignon

2 1
Sous vide filet mignon

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks filet mignon o šířce asi 2,5 cm
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
podle potřeby olivový olej
podle potřeby česnek
podle potřeby hřebíček nemusí být
podle potřeby bobkový list čerstvý (ale nemusí být)
podle potřeby máslo

Nejlepší sous vide filet mignon pod sluncem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Dobře udělaný filet mignon je smetanově hladký kus svíčkové, který je v podstatě vrcholem kulinářského umění. Filet mignon má jedinou nevýhodu – jedná se o prémiové maso s vysokou cenou, takže při jeho přípravě nelze připustit chybu. A od toho je tu sous vide! Tento způsob vaření vám pomůže připravit perfektní filet mignon bez starostí o výsledek!

Tip: Filet mignon můžete podávat s čekankovým salátem a brokolicovým pyré!

Číst
Sous vide steak vs. grilovaný steak (podobné a rozdílné prvky)

Postup

1
Hotovo
2 min

Připravíme sous vide lázeň

Pro „rare“ filet mignon předehřejte sous vide lázeň na 52 °C. Pro „medium“ filet mignon potom na 56 °C.

Tip: Propečený filet mignon není poživatelný, ale pokud byste si nemohli pomoci, sous vide lázeň předehřejte na 60 °C.

2
Hotovo
3 min

Připravíme steak

Steak okořeníme solí, pepřem a dalším kořením podle chuti.

3
Hotovo
5 min

Zabalíme

Steaky vložíme do uzavíratelného sáčku tak, aby nebyly příliš plné. Pokud se steaky do jednoho sáčku vejdou jen stěží, raději použijeme dva sáčky.

Do každého sáčku přidáme trochu olivového oleje. Pokud chcete, přidejte celý stroužek česneku rozdrcený plochou nože. Dále přidejte trochu čerstvého tymiánu a podle chuti i další koření (například bobkový list).

Tip: Do směsi můžete přidat koření přesně podle vaší chuti.

4
Hotovo
45 min

Vaříme

Sáček vakuově zabalíme a vložíme do sous vide lázně. Vaříme po dobu 45 minut.

Tip: Zatímco se maso vaří, můžete si připravit přílohu a salát.

5
Hotovo
5 min

Dokončíme

Sáček vyjmeme ze sous vide lázně. Takto zabalený můžeme steak uchovat v lednici na později.

Před konzumací maso vyjmeme ze sáčku, obereme z něj bylinky a opatrně ho osušíme papírovou utěrkou. Předehřejeme si pánev na střední teplotu.

Do pánve vložíme trochu másla. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme steak a pečeme asi 45 sekund po obou stranách (do zlato-hněda).

Vyjmeme. Osolíme, opepříme a okamžitě podáváme.

blank
Rychlý čekankový salát se sýrem jako z vašeho steakhousu!
předchozí
Rychlý čekankový salát se sýrem jako z vašeho steakhousu!
Slavnostní sous vide pečeně
další
Slavnostní sous vide pečeně
Rychlý čekankový salát se sýrem jako z vašeho steakhousu!
předchozí
Rychlý čekankový salát se sýrem jako z vašeho steakhousu!
Slavnostní sous vide pečeně
další
Slavnostní sous vide pečeně

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here