Background Image

Sous vide hamburgery

0 0
Sous vide hamburgery

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
900 g mleté hovězí maso
50 g vejce asi jedno velké
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Růžové burgery se šťavnatým středem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Gril
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Představte si to: První letní grilování. Na zahradě máte 30 hostů, kteří v klidu popíjejí pivo. A pak jste tu vy. O hodinu později stále stojíte u grilu, potíte se pod svou zástěrou a po každých několika minutách otáčíte na grilu burgery. Složitě zjišťujete, kdo už dostal najíst a kdo je ještě hladový.

Grilování prostě milujeme, stejně jako všichni ostatní, ale nepopiratelným faktem je, že pokud stojíte u grilu, na party budete mimo dění. Naštěstí pro nás existuje ještě jedna možnost. Burgery připravíte metodou sous vide a pak je na grilu jenom osmahnete, aby získaly patřičnou chuť a barvu.

V tomto receptu vám prozradíme, jak připravit sous vide hamburgery tak, aby po nich všichni vaši známí naprosto šíleli.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
15 min

Namelte hovězí

Pokud máte potřebné vybavení, namelte hovězí. Jestliže doma mlýnek na maso nemáte, kupte mleté hovězí.

2
Hotovo
2 min

Smíchejte hovězí a vejce

Do misky vložte mleté hovězí a vejce. Za pomoci špachtle nebo vašich rukou směs pořádně promíchejte.

3
Hotovo
3 min

Naporcujte hovězí

Za pomoci váhy hovězí rozdělte na porce přibližně 200 gramů.

4
Hotovo
5 min

Vytvarujte

Hovězí maso vytvarujte na stejné plátky.

Poznámka: Na vytvarování hamburgerů můžete použít misku nebo například lívanečník.

5
Hotovo
2 min

Okořeňte

Těsně před vařením hamburgery posolte a posypte dostatečným množstvím pepře.

Vložte do uzavíratelných sáčků po 2-3 hamburgerech.

6
Hotovo
1 min

Připravte vodní lázeň

Vodní lázeň nechte předehřát na 56 °C.

Poznámka: Při této teplotě připravíte velmi šťavnaté hamburgery růžové barvy. Pokud byste chtěli mít hamburgery propečené na stupeň rare, snižte teplotu lázně na 52 °C. Naopak, pokud byste si přáli plně propečené hamburgery, zvyšte teplotu lázně na 70 °C.

7
Hotovo
15 min

Vařte

V závislosti na šířce hamburgerů a požadované úrovni propečení vařte po dobu od 15 minut (pro plátky o šířce cca 1,3 cm) do 30 minut (pro plátky o šířce 2,5 cm).

Poznámka: Hamburgery můžete vařit až jednu hodinu a stále budou perfektní.

8
Hotovo
5 min

Nechte zchladit

Jakmile jsou hamburgery uvařené, vyjměte je ze sáčku a položte na talíř nebo tác. Nechte je zchladit na pokojovou teplotu.

9
Hotovo
5 min

Opečte na grilu

Jakmile vaše party propukne, hamburgery rychle opečte na grilu (po dobu asi 45 sekund na každé straně).

10
Hotovo
2 min

Servírujte

Podle chuti a potřeby vložte maso do housky nebo servírujte na talíři s nějakou přílohou.

blank
Sous vide rajčatová polévka (za studena)
předchozí
Sous vide rajčatová polévka (za studena)
Sous vide jogurt
další
Sous vide jogurt
Sous vide rajčatová polévka (za studena)
předchozí
Sous vide rajčatová polévka (za studena)
Sous vide jogurt
další
Sous vide jogurt

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here