Ingredience
-
2 lžíce citronová šťáva
-
2 lžíce voda
-
2 ks žloutek
-
8 lžic máslo
-
sůl
-
pepř
Recept
Sdílet
Když chcete holandskou omáčku připravit opravdu jednoduše a nemít šanci ji zkazit, sáhněte po sous-vide! Je to jedna z pěti základních omáček Francouzské kuchyně a odteď si můžete dovolit ji udělat kdykoli a skvěle tak doplnit třeba chřest, lososa nebo vejce Benedikt.
Postup
|
PŘÍPRAVA
Máslo nechte změknout a nakrájejte na kousky. Společně s ostatními surovinami vložte do sous-vide sáčku. Sáček promačkejte tak, abyste rozbili žloutky a smíchali všechny ingredience.
|
|
VLOŽÍME DO LÁZNĚ
Předehřejte si lázeň na 64 °C. Vložte do vody otevřený sáček a tlakem vody z něj vytlačte všechen vzduch. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience pod vodou, a zazipujte sáček. Vařte po dobu 45 minut (můžete i déle - až dvě hodiny).
|
|
Vyjmeme z lázně
Jakmile je omáčka uvařená, vytáhneme sáček a nalejeme jeho obsah do široké nádoby. Neděste se, že se omáčka rozdělila do různých vrstev - to hned napravíme!
|
|
MIXUJEME
Použijte tyčový mixér na rozmixování omáčky - velice rychle bude sametově hladká!
|
|
KONTROLA KVALITY
Holandská omáčka má tu správnou konzistenci, když se lepí ke lžíci.
|
|
Skladujeme a servírujeme
Skladujte ji ve sklenici a před servírováním ohřejte ve vodní lázni. Pokud svou domácí omáčku chcete pozvednout na vyšší úroveň, můžete zkusit přidat čerstvé bylinky nebo koření - například tymián, oregano, sušený česnek..
Zdroj: savoringthegood.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"
1 Comments Skrýt komentáře
Proč by se měl použít sáček se zipem, když jsou speciální sáčky pro vakuování? A kdo vaří metodou sous vide, určitě si pořídí vše, co k tomu patří. Vakuovačka a sáčky je ta nejmenší investice