Background Image

Sous vide hovězí guláš

0 0
Sous vide hovězí guláš

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g hovězí kližka
500 g cibule
podle potřeby paprika mletá
podle potřeby majoránka
podle potřeby kmín
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
2 stroužky česnek
volitelná ingredience masox
1-2 lžíce hladká mouka

Klasický hovězí gulášek.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pravý český guláš lze připravit metodou sous vide. Vaření v sáčku v předem stanovené teplotě zajistí, že maso bude perfektně provařené a měkké. Tady máte recept!

Postup

1
Hotovo
10 min

Připravíme maso

Hovězí kližku nakrájíme na středně velké kostičky. Posypeme solí a pepřem a vakuově zabalíme.

2
Hotovo
24 - 48 h

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 60°C. Vložíme sáček s masem a vaříme min. 24 hodiny.

3
Hotovo

Připravíme základ omáčky

Do středně velkého hrnce dáme máslo a zahřejeme na středním plamenu.

Cibuli nakrájíme na jemno a dáme do hrnce. Za občasného míchání restujeme, dokud cibule nezrůžoví.

Přidáme mouku a za stálého míchání orestujeme dozlatova. Nakonec přidáme papriku a kmín a restujeme cca 3 minuty, dokud koření nezačne pěkně vonět.

4
Hotovo
10 min

Doděláme omáčku

Do hrnce s cibulí přidáme cca 2 litry studené vody. Přidáme masox a uvařené kostičky masa včetně šťávy. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut.

5
Hotovo
10 min

Rozšleháme omáčku

Vyjmeme maso. Přidáme rozmasírovaný česnek a omáčku rozšleháme. Maso vrátíme do omáčky a podle potřeby osolíme a opepříme. V případě, že není vývar dostatečně silný, můžeme přidat kostku masoxu. Vrátíme na kamna a po dalších cca 5 minutách varu odstavíme.

6
Hotovo

Podáváme

Hovězí gulášek můžeme podávat s chlebem a ozdobený čerstvou cibulí. Pochutnáte si na něm však i s těstovinami či rýží.

blank
Kávové máslo je vhodné k přípravě dezertů i jako ingredience pro přípravu steaků
předchozí
Kávové máslo
Steak s kávovým máslem a špenátem
další
Steak s kávovým máslem a špenátem
Kávové máslo je vhodné k přípravě dezertů i jako ingredience pro přípravu steaků
předchozí
Kávové máslo
Steak s kávovým máslem a špenátem
další
Steak s kávovým máslem a špenátem

4 Comments Skrýt komentáře

Dobrý den, masox se přidá do omáčky, pokud vývar z masa omáčku dostatečně neochutí. Jedná se o volitelnou ingredienci.

Sous Vide jsem si zamiloval ale dělat hovezi gulas takhle? Maso musí bejt asi super ale masox, to je jedna věc co je tam strašidelná a cibuli na guláš dělat na másle? To teda sorry ale to vůbec. Jedině sádlo nebo olej. Jen cibulový základ dělám na guláš hodinu ale na másle? To nedělá nikdo. To je pořádnej úlet ???

Masox je vskutku kulinarsky bizar. Hovězí vyvar z kosti, nebo lze použit v reznictvi demi glace a pridat par lzicek. Máslo na cibuli mi take přijde zbytečně, sadlo lepsi.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here