Ingredience
- 1 ks hovězí oháňkacca 7 - 9 plátků
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- 60 g máslo
- 3 ks šalotka
- 3 stroužky česnek
- 250 ml červené víno
- 55 ml hovězí demi glace
Recept
Celý kravský ocas (hovězí oháňka) má asi jeden až dva kilogramy a prodává se s kůží. Může být v celku, nebo nakrájený na kruhové plátky. Ve středu každého plátku najdete želatinu, stejně jako kus kosti a kostní dřeně. Maso je tvrdé, takže je nejlepší pomalu ho vařit sous vide. V tomto receptu vám prozradíme, jak si připravit výbornou hovězí oháňku doma.
Tip: Recept na hovězí demi glace
Postup
1 Hotovo 10 min |
Připravíme maso |
2 Hotovo 10 min |
Okořeníme maso |
3 Hotovo 10 min |
Připravíme zálivku |
4 Hotovo 5 min |
Dáme do sáčku |
5 Hotovo 24 hod |
VařímeVodní lázeň zahřejeme na 75 °C a vaříme alespoň 24 hodin. Tip: Aby se vám nevyvařila voda z hrnce, přikryjte ji potravinovou fólií. |
6 Hotovo |
Servírujeme |