Ingredience
- 2 kg hovězí pečeně
- dle chuti sůl
- dle chuti černý pepř
- dle chuti au jus gravy omáčka
- na opečení olej
Recept
Jedná se o lahodný a snadný recept pro velkou rodinu nebo setkání. Vezměte si levný a možná ne tak žádaný kus masa a udělejte ho tak neuvěřitelně jemný a lahodný, vaši přátelé a rodina o něm budou mluvit ještě dlouho. Vzhledem k tomu, že tento recept používá 5 ingrediencí, nemusíte mít k přípravě tohoto jídla zásobenou spíž. Rovnou si vysvětleme i jednu ingredienci – Au jus. Jus je výpek z masa v pekáči nebo pánvi, který se díky deglazování (vypláchnutí pánve alkoholem či vývarem) promění ve šťávu. Jus se zpravidla nezahušťuje, ale pouze redukuje. Zahuštěná verze = jus lié nebo gravy.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Zapněte vařič |
2 Hotovo 5 minut a 14 hodin |
Maso opečeme |
3 Hotovo 5 minut |
Servírujeme |