Ingredience
- 600 g hovězí roštěnánebo hovězí zadní či plec
- 2 ks bílá cibule
- 3 lžíce plnotučná hořčice
- 1 ks masox
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- podle potřeby olej
- 2 - 3 lžíce hladká mouka
- podle potřeby voda
Recept
Dušená hovězí roštěná je jedním z klasických českých jídel. Příprava masa klasickým způsobem má přitom tu nevýhodu, že maso je většinou poměrně vysušené. U přípravy metodou sous vide je tento nedostatek daleko překonán. Roštěná je měkká, šťavnatá a tak dobrá, že ji zahrnete do svého pravidelného jídelníčku.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme maso |
2 Hotovo 5 min |
Opečeme masoPánev rozpálíme na maximální teplotu. Přilijeme trochu oleje a zprudka na něm opečeme plátky po obou stranách tak, aby se zatáhly. |
3 Hotovo 6 h |
VařímeOpečené plátky vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Vodní lázeň zahřejeme na 60°C (pro střední provaření), vložíme sáček a vaříme po dobu 6 hodin. Pozn.: Pro požadované propečení doporučujeme navštívit naši tabulku vaření. |
4 Hotovo |
Připravíme omáčkuVe stejné pánvi, na které jsme opekli maso, a na středním plamenu osmažíme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme asi dvě až tři lžíce hladké mouky (podle chuti a požadovaného množství omáčky) a za stálého míchání smažíme dozlatova. Zalijeme asi 300 ml vody a vaříme. Přidáme masox a vaříme. (volitelná krok) |
5 Hotovo 5 min |
Dokončíme omáčkuSous vide sáček vyjmeme z vodní lázně. Celý jeho obsah (včetně šťávy) přelijeme do hrnce. Dochutíme solí, pepřem, případně plnotučnou hořčicí. Před podáváním vyjmeme plátky masa a nakrájíme je na menší plátky. |
6 Hotovo |
Podáváme |