Ingredience
- 500 gramů hovězí dušené maso
- 3 polévkové lžíce sojová omáčka
- 3 polévkové lžíce rýžové víno Mirin
- 3 polévkové lžíce voda
- 1 kousek o velikosti palce strouhaný zázvor
Recept
Toto oblíbené japonské jídlo – „shoga“, což znamená zázvor a „yaki“ v překladu vařit nebo smažit, znamená přesně „vařit v zázvoru“. Představte si to jednoduše jako méně sladkou verzi velmi oblíbeného Teriyaki, která nechává vyniknout mnohem více chuti zázvoru. Ačkoli se s oblibou dělá s vepřovým masem, stejně dobré to bude, pokud použijete hovězí, kuřecí a dokonce i ryby.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Omáčka je základOmáčka je jednoduchá. Není to nic jiného, než směs sójové omáčky, mirinu a vody ve stejném poměru, poté ochucená čerstvě nastrouhaným zázvorem – opět velmi podobné ingredience pro omáčku teriyaki. Máte v kuchyni i saké? Paráda - šup tam s ním :) Klademe ale důraz na to, abyste použili japonskou značku sójové omáčky pro tuto výraznou fermentovanou chuť, která se v konečném pokrmu promítne do mnohem více umami. |
2 Hotovo 12 hodin |
Přidáme maso a necháme marinovat |
3 Hotovo |
Druhý den |
4 Hotovo 8-12 hodin |
Vodní lázeň |
5 Hotovo 15 minut |
Odpočinek |
6 Hotovo 1 minuta |
S masem na pánev |
7 Hotovo 5 minut |
A co se šťávou? |
8 Hotovo 2 minuty |
Naservírovat |