Ingredience
- 2 kg hovězí svíčková
- dle chuti košer sůl
- dle chuti drcený černý pepř
- 3 snítky čerstvý rozmarýn
- 3 snítky tymiánnepoviné
- 3 stroužek česnekurozdrcené
- 2 lžíce olivový olej
- 1 lžíce máslo
Recept
Zajímavý a neokoukaný postup přípravy hovězí svíčkové. Je neuvěřitelné, že stačí jen pár ingrediencí a během pár hodin budete na talíř servírovat opravdovou mňamku. Jen dávejte pozor na množství česneku. Každý ho můžeme v jinak velkém množství. Dost řečí – pojďme vařit :).
Postup
1 Hotovo 2-3 hodiny |
Nahřejeme vařič a připravíme masoNastavte na vašem vařiči teplotu 56,7 °C. V době, kdy čekáte na nahřátí, vezměte si k ruce maso. Svíčkovou nyní pořádně osolte a opepřete. Vložte maso do uzavíratelného sáčku na zip nebo vakuového sáčku. Přidejte rozmarýn, tymián, prolisované stroužky česneku a olivový olej. Toto všechno vložte do vařiče a nechte maso vařit po dobu 2-3 hodin. |
2 Hotovo 5 minut |
Dokončení masa...Zahřejte pánev s těžkým dnem na vysokou teplotu. Vyjměte panenku ze sáčku, důkladně osušte, nechte si stranou bylinky a česnek. Na pánev přidejte olivový olej a opékejte hovězí maso ze všech stran po dobu 2-4 minuty, dokud nedosáhnete dokonalého opečení. Na posledních 30 sekund přidejte máslo, bylinky a česnek a podlévejte hovězí maso bylinkovým máslem. Nakrájejte hovězí maso na 2 cm medailonky a vychutnejte si dokonalou hovězí svíčkovou! |