Background Image

Sous Vide hovězí Wellington

0 0
Sous Vide hovězí Wellington

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 gramů hovězí svíčková
podle chuti sůl
podle chuti černý pepř
2 lžíce dijonská hořčice
1 plát Listové těsto
248 gramů cremini houby
1 šalotka nakrájená na kostičky
3 stroužek česneku nakrájené
1 lžíce nesolené máslo
6 plátků prosciutto (pršut)

Neobyčejný recept s jedinečnou chutí. Budete ho milovat!

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Gordon Ramsay je známý svým hovězím Wellingtonem, podávaným medium rare s trochou bramborové kaše. I vám se povede tak skvělý kousek, jako od světového kuchaře. Stačí ho připravit sous vide metodou.

Postup

1
Hotovo
2 hodiny

Nastavte Sous Vide vařič

Nastavte Sous Vide vařič na 51 °C. Hovězí svíčkovou ochutíme solí a pepřem. Vložte do vakuového sáčku nebo znovu uzavíratelného sáčku na zip. Ponořte a vařte 2 hodiny.

2
Hotovo
3 minuty

Připravíme houby

Houby nakrájejte najemno, v kuchyňském robotu nebo ručně.

3
Hotovo
8 minut

Potřebujeme pánev

Do horké pánve přidejte šalotku a česnek. Vařte do měkka. Přidáme nakrájené houby a vaříme, dokud se všechna voda neodpaří. Přidejte 1 lžíci másla a vařte, dokud se nespojí.

4
Hotovo
5 minut

Maso je hotové

Vyjměte hovězí maso ze sáčku a osušte papírovou utěrkou. V litinové pánvi rozehřejte olej, dokud se nezačne třpytit. Opečte hovězí maso ze všech stran dozlatova, 30 sekund na každé straně. Celou panenku potřete dijonskou hořčicí.

5
Hotovo
2 minuty

Budete potřebovat potravinářskou folii

Na folii položte plátky prosciutta vodorovně tak, aby se každý plátek mírně překrýval.

6
Hotovo
2 minuty

Začneme vrstvit

Na plátky prosciutta začněte pomalu dávat i směs z pánve.

7
Hotovo
15-20 minut

Další vrstvu tvoří maso

Nyní je čas na toto všechno položit svíčkovou. A začít pomalu rolovat svíčkovou s plastovým obalem. Vznikl vám pěkný špalíček, který je třeba pořádně utáhnout. Zabalenou panenku dejte na cca 15-20 minut do mrazáku.

8
Hotovo
5 minut

Přejdeme k listovému těstu

Rozmražené listové těsto rozválejte válečkem do hladka. Listové těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Vybalte panenku z igelitu. Na listové těsto položte panenku a pomalu zabalte. Odřízněte přebytek.

9
Hotovo
10 minut

Do trouby s tím..

Položte tento váleček plech vyložený pečicím papírem a pečte při 200°C asi 10 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Pak už jen můžete váleček naporcovat a podávat.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
předchozí
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
Sous Vide
další
Sous Vide vepřová pečeně zabalená ve slanině
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
předchozí
Sous Vide šunka s balzamikovou polevou z hnědého cukru
Sous Vide
další
Sous Vide vepřová pečeně zabalená ve slanině

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here