Background Image

Sous Vide Hovězí žebírka

0 0
Sous Vide Hovězí žebírka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Hovězí maso, víno k tomuto receptu chybí jen dobrá společnost. Kdo to bude u vás?

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Otevřete červené víno a nažhavte chuťové buňky!

Hovězí žebírka s redukcí z červeného vína určitě zapůsobí na každého hosta.  Další výhodou je, že je velice snadno připravíte předem. Uznejte sami – nezní to jako ideální jídlo, které budete podávat jako vaši příští večeři?

Postup

1
Hotovo
5 minut

Nastavme vařiče!

Vařič nastavte na 55 °C. A během nahřívání ořízněte z krátkých žebírek přebytečný tuk a bohatě je posypte solí.

2
Hotovo
5 minut

Šup s tím na pánev

Rozpalte litinovou pánev na středním stupni, dokud se z ní nekouří. Na pánev přidejte olej a žebírka opečte ze všech stran do zlatova.

3
Hotovo
5 minut

Všechno do sáčku

Po opečení dejte krátká žebra vydatně popraskat černým pepřem a vložte do ziplocu nebo vakuového sáčku. Do sáčku přidejte česnek, bylinky a 1 lžíci másla. Vložte to celé do vodní lázně a vařte 48 hodin.

4
Hotovo

Po uplynutí doby vyjměte sáček z vodní lázně a vložte do velké misky s ledovou vodou. Přidejte olivový olej na pánev, která se používá k opékání žeber. Šalotku nakrájíte na kostičky a restujete do měkka. Pánev polijte vínem a přidejte hovězí vývar. Do pánve přidejte cukr, bobkový list, kuličky pepře a badyán a snižte teplotu o 1/4. Pevné látky ze směsi přeceďte, vraťte do hrnce a pokračujte v redukci, dokud nezmizí 3/4 tekutiny. Přidejte máslo. Pokračujte ve šlehání, dokud nebude směs hladká a tuk z másla nevytvoří omáčku. Dochuťte solí a cukrem.

5
Hotovo
20 minut

A ještě do trouby

Hodinu před večeří předehřejte troubu na 107 °C, vyjměte žebra ze sáčku a osušte papírovými utěrkami. Žebírka položte na mřížku na plech a polijte omáčkou. Vložte do trouby, aby se mírně zahřála, a každých 10 minut je glazujte, dokud vnitřní teplota žeber nedosáhne 55 °C.

6
Hotovo
3 minuty

Servírujeme

Krátká žebírka podávejte s omáčkou a přílohami dle vlastního výběru. Perfektní v kombinaci s bramborovou kaší a zeleninou!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Kuřecí prso
předchozí
Fitness kuřecí prso metodou sous vide
kuřecí stehno s kostí
další
Kuřecí stehno
Kuřecí prso
předchozí
Fitness kuřecí prso metodou sous vide
kuřecí stehno s kostí
další
Kuřecí stehno

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here