Ingredience
- 1,5 kg hovězích krátkých žeber (flank nebo anglický řez)
- 2 lžíce oleje s vysokým kouřovým bodem (z hroznových semínek, arašídů nebo řepky)
- 3 lžíce máslo
- dle chuti sůl
- dle chuti černý pepř
- 3 stroužek česneku
- 3 bobkový list
- 3 snítky tymián
- 3 snítky petržel
- 2 šálky červené víno
- 2 šálky hovězí vývar
- 1 šalotka
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička zrnka černého pepře
- 1 badyán
- 2 lžíce cukr
Recept
Otevřete červené víno a nažhavte chuťové buňky!
Hovězí žebírka s redukcí z červeného vína určitě zapůsobí na každého hosta. Další výhodou je, že je velice snadno připravíte předem. Uznejte sami – nezní to jako ideální jídlo, které budete podávat jako vaši příští večeři?
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Nastavme vařiče! |
2 Hotovo 5 minut |
Šup s tím na pánev |
3 Hotovo 5 minut |
Všechno do sáčku |
4 Hotovo |
Po uplynutí doby vyjměte sáček z vodní lázně a vložte do velké misky s ledovou vodou. Přidejte olivový olej na pánev, která se používá k opékání žeber. Šalotku nakrájíte na kostičky a restujete do měkka. Pánev polijte vínem a přidejte hovězí vývar. Do pánve přidejte cukr, bobkový list, kuličky pepře a badyán a snižte teplotu o 1/4. Pevné látky ze směsi přeceďte, vraťte do hrnce a pokračujte v redukci, dokud nezmizí 3/4 tekutiny. Přidejte máslo. Pokračujte ve šlehání, dokud nebude směs hladká a tuk z másla nevytvoří omáčku. Dochuťte solí a cukrem. |
5 Hotovo 20 minut |
A ještě do trouby |
6 Hotovo 3 minuty |
Servírujeme |