Tahle malá pečeně, připravovaná sous vide, se určitě stane dalším vítězným pokrmem na vaší slavnostní tabuli!
Ingredience
-
450 g jehněčí kýta bez kosti
-
1 stroužek česnek lisovaný
-
1 lžička olivový olej extra panenský
-
1 lžíce rozmarýn čerstvě nasekaný
-
sůl
-
pepř
-
1 lžíce máslo
-
1/2 cibule nadrobno nasekané
-
1 lžíce hladká mouka
-
2 lžíce červené víno suché
-
3/4 hrnku hovězí vývar
Recept
Sdílet
Připravte si jehněčí metodou sous vide, jednoduše a přesto perfektně jako v restauraci
Postup
|
Příprava masa
Smícháme česnek, rozmarýn a olivový olej v malé misce. Vzniklou směsí protřeme jehněčí. Ochutíme jej solí a pepřem.
|
8 hod |
Sous vide
Jehněčí vložíme do sous vide sáčku a zavakuujeme. Vložíme sáček do vodní lázně a nastavíme časovač na 8 hodin. Vodní lázeň zakryjeme, aby se minimalizovalo odpařování vody. Během vaření přidáváme průběžně vodu, aby maso zůstalo stále celé ponořené.
Těsně před vyjmutím sáčku, cca na posledních 5 minut, zvýšíme teplotu na maximum.
|
|
Restujeme
Vyjmeme sáček z vodní lázně a osušíme jehněčí papírovými utěrkami. Zbylou tekutinu si ponecháme na další vaření.
Rozpálíme si pánev do které dáme připravené maso a restujeme z obou stran dohněda. Poté jej vyjmeme a zakryté necháme 5 minut odpočívat.
|
|
Příprava omáčky
Mezitím co maso odpočívá si připravíme omáčku.
Máslo rozpustíme ve velké pánvi na středním plameni, přidáme cibuli a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
Poté vmícháme mouku, přidáme červené víno a tekutinu, kterou jsme si ponechali po vyndání jehněčího ze sáčku. Mícháme dohladka.
Omáčku přivedeme k mírnému varu, poté snížíme teplotu a vaříme do zhoustnutí 3 až 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.
|
|
Podáváme
Jehněčí maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s omáčkou.
|
„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“
2 Comments Skrýt komentáře
Jakou teplotu vody na těch 8 hodin zvolit??
Jak velké kusy masa vakuovat??
55°C a tloušťka masa cca 3 cm