Background Image

Sous vide jehněčí kýta na rozmarýnu

0 0
Sous vide jehněčí kýta na rozmarýnu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g jehněčí kýta bez kosti
1 stroužek česnek lisovaný
1 lžička olivový olej extra panenský
1 lžíce rozmarýn čerstvě nasekaný
sůl
pepř
1 lžíce máslo
1/2 cibule nadrobno nasekané
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce červené víno suché
3/4 hrnku hovězí vývar

Tahle malá pečeně, připravovaná sous vide, se určitě stane dalším vítězným pokrmem na vaší slavnostní tabuli!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Připravte si jehněčí metodou sous vide, jednoduše a přesto perfektně jako v restauraci

 

Číst
Co je sous vide?

Postup

1
Hotovo

Příprava masa

Smícháme česnek, rozmarýn a olivový olej v malé misce. Vzniklou směsí protřeme jehněčí. Ochutíme jej solí a pepřem.

2
Hotovo
8 hod

Sous vide

Jehněčí vložíme do sous vide sáčku a zavakuujeme. Vložíme sáček do vodní lázně a nastavíme časovač na 8 hodin. Vodní lázeň zakryjeme, aby se minimalizovalo odpařování vody. Během vaření přidáváme průběžně vodu, aby maso zůstalo stále celé ponořené.
Těsně před vyjmutím sáčku, cca na posledních 5 minut, zvýšíme teplotu na maximum.

3
Hotovo

Restujeme

Vyjmeme sáček z vodní lázně a osušíme jehněčí papírovými utěrkami. Zbylou tekutinu si ponecháme na další vaření.
Rozpálíme si pánev do které dáme připravené maso a restujeme z obou stran dohněda. Poté jej vyjmeme a zakryté necháme 5 minut odpočívat.

4
Hotovo

Příprava omáčky

Mezitím co maso odpočívá si připravíme omáčku.
Máslo rozpustíme ve velké pánvi na středním plameni, přidáme cibuli a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
Poté vmícháme mouku, přidáme červené víno a tekutinu, kterou jsme si ponechali po vyndání jehněčího ze sáčku. Mícháme dohladka.
Omáčku přivedeme k mírnému varu, poté snížíme teplotu a vaříme do zhoustnutí 3 až 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.

5
Hotovo

Podáváme

Jehněčí maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s omáčkou.

blank

Andrea Hrubá

„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“

Křupavý vepřový bůček ve sweet chilli omáčce
předchozí
Křupavý vepřový bůček ve sweet-chilli omáčce
Sous vide klobásky
další
Sous vide klobásky z grilu
Křupavý vepřový bůček ve sweet chilli omáčce
předchozí
Křupavý vepřový bůček ve sweet-chilli omáčce
Sous vide klobásky
další
Sous vide klobásky z grilu

2 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here