Background Image
  • Domů
  • Drůbež
  • Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

5 0
Sous vide kachní prsíčka s ultra-křupavou kůžičkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks kachní prsíčka
podle potřeby tymián
podle potřeby česnek
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř

Sous vide kachní prsíčka s křupavou kůžičkou a šťavnatým středem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Ať už budeme mluvit o křupavé kůžičce nebo šťavnatém masu, všichni se asi shodneme na tom, že nejlepší je kachna. V naší redakci jsme přivedli kachní prsíčka až k dokonalosti sous vide vařením a precizním kulinářským dokončováním. Ať už kachní prsa máte rádi růžová a šťavnatá, nebo dokonale propečená, nechte se inspirovat!

Číst
Jak vybrat správné brambory pro přípravu hranolek?

Postup

1
Hotovo

Připravíme vodní lázeň

V naší redakci preferujeme šťavnatá kachní prsíčka připravená při teplotě 58 °C. Máte nicméně i další možnosti:

54 °C: Rare, trošku žvýkavé, ale neskutečně šťavnaté
62 °C: Provařené, s menším množstvím šťávy
65 °C: Mnohem méně šťavnaté, ale stále velmi dobré
70 °C: Zcela provařené

2
Hotovo
2 min

Nařežeme kůži

Vezmeme ten nejostřejší nůž a několikrát opatrně přejedeme přes kůži kachních prsou s rovnoměrnými rozestupy. Dáváme pozor, abychom neřezali až do samotného masa. Řežeme ve směru přes vlákno masa.

3
Hotovo
5 min

Opečeme

Pozor! Pro pečení kachních prsíček nemusíme přidávat olej! Kachní prsíčka mají dostatek tuku sama o sobě.

Předehřejeme pánev na středním plamenu. Vložíme kachní prsa otočená na stranu s kůží. Pečeme po dobu 2 – 3 minut, nebo dokud kůže kachny není zlatavě hnědá. Přidáme bylinky a česnek nebo další koření podle vlastního výběru.

Maso v pánvi otočíme a pečeme přibližně další minutu.

4
Hotovo
3 min

Okořeníme a připravíme na vaření

Kachní prsíčka osolíme, opepříme a přidáme jakékoliv další koření podle naší chuti. Vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme.

5
Hotovo
90 min

Vaříme

Kachní prsíčka vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu 90 minut (1,5 h).

6
Hotovo
5 min

Opečeme a servírujeme

Kachní prsíčka vyjmeme z lázně. Teflonovou pánev rozžhavíme, co nejvíc to půjde. Vložíme kachní prsíčka kůží dolu. Lehce zatlačíme, aby se prsa v pánvi opekla rovnoměrně.

Jakmile kůže pěkně zhnědne, podáváme.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

vývar z hovězích kostí
předchozí
Vývar z pečených hovězích kostí
trhané vepřové sous-vide
další
Dokonalé trhané vepřové maso
vývar z hovězích kostí
předchozí
Vývar z pečených hovězích kostí
trhané vepřové sous-vide
další
Dokonalé trhané vepřové maso

4 Comments Skrýt komentáře

Recept bych upravil. 5 minut na rozpálené pánvi je smrt pro prso, resp. Kůži. Po 3 minutách jde do černa.

Zrovna jsem to zkoušel a bez potíží vydrží 3 min ze strany kůži a 1 min na druhé strane. Dělal jsem to na indukci na 6. a vše je v pohodě. Kuze je do zlatava nic spaleneho.

Teflonovou pánev nikdy (!) nerozpalujeme nejvíc co to jde. Nejen že ji zničíme, ale při vysokých teplotách se z teflonu uvolňují prudce jedovaté látky. Rozpálit můžeme železnou pánev.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here