Ingredience
- 2 ks kachní prsíčka
- podle potřeby tymián
- podle potřeby česnek
- podle potřeby sůl
- podle potřeby černý pepř
Recept
Ať už budeme mluvit o křupavé kůžičce nebo šťavnatém masu, všichni se asi shodneme na tom, že nejlepší je kachna. V naší redakci jsme přivedli kachní prsíčka až k dokonalosti sous vide vařením a precizním kulinářským dokončováním. Ať už kachní prsa máte rádi růžová a šťavnatá, nebo dokonale propečená, nechte se inspirovat!
Postup
1 Hotovo |
Připravíme vodní lázeň |
2 Hotovo 2 min |
Nařežeme kůži |
3 Hotovo 5 min |
OpečemePozor! Pro pečení kachních prsíček nemusíme přidávat olej! Kachní prsíčka mají dostatek tuku sama o sobě. Předehřejeme pánev na středním plamenu. Vložíme kachní prsa otočená na stranu s kůží. Pečeme po dobu 2 – 3 minut, nebo dokud kůže kachny není zlatavě hnědá. Přidáme bylinky a česnek nebo další koření podle vlastního výběru. Maso v pánvi otočíme a pečeme přibližně další minutu. |
4 Hotovo 3 min |
Okořeníme a připravíme na vařeníKachní prsíčka osolíme, opepříme a přidáme jakékoliv další koření podle naší chuti. Vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. |
5 Hotovo 90 min |
VařímeKachní prsíčka vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu 90 minut (1,5 h). |
6 Hotovo 5 min |
Opečeme a servírujeme |
4 Comments Skrýt komentáře
Recept bych upravil. 5 minut na rozpálené pánvi je smrt pro prso, resp. Kůži. Po 3 minutách jde do černa.
Zrovna jsem to zkoušel a bez potíží vydrží 3 min ze strany kůži a 1 min na druhé strane. Dělal jsem to na indukci na 6. a vše je v pohodě. Kuze je do zlatava nic spaleneho.
Teflonovou pánev nikdy (!) nerozpalujeme nejvíc co to jde. Nejen že ji zničíme, ale při vysokých teplotách se z teflonu uvolňují prudce jedovaté látky. Rozpálit můžeme železnou pánev.
Dobrý den, na jakou teplotu a dobu byste upravovali husí prsa? Děkuji