Background Image
  • Domů
  • Hovězí maso
  • Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Flank steak s čočkou a zelenými fazolemi

Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Flank steak s čočkou a zelenými fazolemi

0 0
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Flank steak s čočkou a zelenými fazolemi

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
570 g Char siu omáčka
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
podle potřeby vločky chilli
1,8 kg voda
450 g sušená
200 g cibule
900 g čínské zelí čerstvé
podle potřeby olivový olej
podle potřeby chilli čerstvé - na odzobu
1 ks

Krabičková dieta, která je levná a hlavně dobře chutná!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Chtěli byste shodit nějaké to kilo, ale přitom nebýt o hladu a na jídle si pořádně pochutnat? Tak to vám nesmí uniknout recept na flank steak s čočkou a zelenými fazolemi podle Jefa Nelsona, fitness specialisty a milovníka sous vide vaření.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo
10 min

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 54 °C. Při této teplotě maso vaříme po dobu 30-120 minut. Výsledkem bude medium rare flank steak.

Teplotu vody lze samozřejmě upravit podle požadovaného stupně propečení. Pro důkladně provařený steak doporučujeme teplotu vody 60 °C a alespoň 2 hodiny přípravy. Více informací hledejte v tabulce teplot a časů vaření.

2
Hotovo
30 - 120 min

Zabalíme maso

Maso osolíme a opepříme, případně posypeme vločkami chilli. Přidáme svoje oblíbené bylinky, nebo jako my necháte bez další úpravy.

Vložíme do sous vide sáčku společně s několika kapkami oleje. Vakuově zabalíme.

Vložíme do sous vide lázně.

3
Hotovo

Připravíme čočku

Do hrnce vložíme čočku a zalijeme vodou. Vaříme, dokud nezměknou (cca 30 min podle druhu čočky).

Po uvaření čočku přecedíme a dáme do mísy. Osolíme a opepříme. Můžeme přidat čerstvé bylinky nebo nastrouhaný čerstvý česnek.

4
Hotovo

Připravíme fazolky

Odřízneme konec fazolek (se stopkou) a nakrájíme je přibližně na 3 stejně dlouhé části. Necháme přejít na páře nebo dáme na pár minut uvařit do mikrovlnky.

5
Hotovo
10 min

Dokončíme steak

Uvařené maso vyjmeme ze sáčku a osušíme papírovými utěrkami.

Po obou stranách zlehka postříkáme olejem. Vložíme do rozžhavené pánve a zprudka opečeme po obou stranách masa.

6
Hotovo
10 min

Připravíme krabičky

Maso nakrájíme na požadované porce, případně osolíme a opepříme.

Do krabiček vložíme postupně porce čočky, zelených fazolek a masa. Posypeme na kolečka nakrájenou chilli papričkou a zakápneme limetkou.

Krabičky zavřeme teprve, až potraviny v nich vychladnou.

Krabičky necháme uložené v ledničce, dokud je nebudeme chtít konzumovat.

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

hovězí svíčková
předchozí
Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu
Mladé brambory s pečeným česnekem a rozmarýnem
další
Mladé brambory s pečeným česnekem a rozmarýnem
hovězí svíčková
předchozí
Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu
Mladé brambory s pečeným česnekem a rozmarýnem
další
Mladé brambory s pečeným česnekem a rozmarýnem

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here