Ingredience
- 570 g Char siu omáčka
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepř
- podle potřeby vločky chilli
- 1,8 kg voda
- 450 gsušená
- 200 g cibule
- 900 g čínské zelíčerstvé
- podle potřeby olivový olej
- podle potřeby chilličerstvé - na odzobu
- 1 ks
Recept
Chtěli byste shodit nějaké to kilo, ale přitom nebýt o hladu a na jídle si pořádně pochutnat? Tak to vám nesmí uniknout recept na flank steak s čočkou a zelenými fazolemi podle Jefa Nelsona, fitness specialisty a milovníka sous vide vaření.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Připravíme vodní lázeňVodní lázeň předehřejeme na 54 °C. Při této teplotě maso vaříme po dobu 30-120 minut. Výsledkem bude medium rare flank steak. Teplotu vody lze samozřejmě upravit podle požadovaného stupně propečení. Pro důkladně provařený steak doporučujeme teplotu vody 60 °C a alespoň 2 hodiny přípravy. Více informací hledejte v tabulce teplot a časů vaření. |
2 Hotovo 30 - 120 min |
Zabalíme maso |
3 Hotovo |
Připravíme čočku |
4 Hotovo |
Připravíme fazolky |
5 Hotovo 10 min |
Dokončíme steak |
6 Hotovo 10 min |
Připravíme krabičkyMaso nakrájíme na požadované porce, případně osolíme a opepříme. Do krabiček vložíme postupně porce čočky, zelených fazolek a masa. Posypeme na kolečka nakrájenou chilli papričkou a zakápneme limetkou. Krabičky zavřeme teprve, až potraviny v nich vychladnou. Krabičky necháme uložené v ledničce, dokud je nebudeme chtít konzumovat. |