Ingredience
- 700 gramů krevety
- dle chuti mořská sůl
- 1/2 lžičky jedlá soda
- Extra panenský olivový olej nebo máslo (volitelné) Aromatické látky, jako je česnek, šalotka, estragon nebo petržel (volitelné)
Recept
Krevety vařené tradičními metodami mohou být fantastické, ale dosažení dokonalé teploty vyžaduje přesnost. Nechte je vařit jen o pár sekund déle a přejdou z jemného a kyprého do gumového a tvrdého. Se sous vide vařičem tento problém nemáte, protože toto krátké časové okno mezi dokonalým a převařeným se protáhne na dobrou půlhodinu.
Postup
1 Hotovo dle zařízení |
Nastavíme vařič |
2 Hotovo 5 minut |
Krevety do sáčkuVe velké misce promíchejte krevety s 1/2 lžičky soli a jedlou sodou. Vložte krevety do odolného sáčku se zipem nebo vakuového sáčku. V případě potřeby přidejte 1 až 2 polévkové lžíce (15 až 30 ml) olivového oleje nebo másla. Odstraňte veškerý vzduch ze sáčku pomocí metody vytěsňování vody nebo vakuového těsnění. Vytlačte krevety do jedné vrstvy. |
3 Hotovo 15 minut až 1 hodina |
Vodní lázeň |