Background Image

Sous Vide krevety

0 0
Sous Vide krevety

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
700 gramů krevety
dle chuti mořská sůl
1/2 lžičky jedlá soda
Extra panenský olivový olej nebo máslo (volitelné) Aromatické látky, jako je česnek, šalotka, estragon nebo petržel (volitelné)

Jednoduchý recept na rychlou přípravu krevet, metodou sous vide.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Krevety vařené tradičními metodami mohou být fantastické, ale dosažení dokonalé teploty vyžaduje přesnost. Nechte je vařit jen o pár sekund déle a přejdou z jemného a kyprého do gumového a tvrdého. Se sous vide vařičem tento problém nemáte, protože toto krátké časové okno mezi dokonalým a převařeným se protáhne na dobrou půlhodinu.

    Postup

    1
    Hotovo
    dle zařízení

    Nastavíme vařič

    Nastavte sous vide zařízení na požadovanou teplotu 54.4 C.

    2
    Hotovo
    5 minut

    Krevety do sáčku

    Ve velké misce promíchejte krevety s 1/2 lžičky soli a jedlou sodou. Vložte krevety do odolného sáčku se zipem nebo vakuového sáčku. V případě potřeby přidejte 1 až 2 polévkové lžíce (15 až 30 ml) olivového oleje nebo másla. Odstraňte veškerý vzduch ze sáčku pomocí metody vytěsňování vody nebo vakuového těsnění. Vytlačte krevety do jedné vrstvy.

    3
    Hotovo
    15 minut až 1 hodina

    Vodní lázeň

    Přidejte krevety v sáčcích do předehřáté vodní lázně a vařte alespoň 15 minut až 1 hodinu (struktura by měla vykazovat velmi malé změny v tomto časovém rámci).

    Vyjměte krevety ze sáčku a dejte na talíře vyložené papírovou utěrkou. Podávejte horké nebo vychlazené a podávejte studené.

    blank

    Monika Braunová

    Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

    vodka
    předchozí
    Sous Vide Steak ze svíčkové se šťouchanými yukonskými zlatými bramborami
    hovězí pečeně
    další
    Sous Vide Hovězí pečeně
    vodka
    předchozí
    Sous Vide Steak ze svíčkové se šťouchanými yukonskými zlatými bramborami
    hovězí pečeně
    další
    Sous Vide Hovězí pečeně

    Přidejte svůj komentář

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here