Ingredience
- 4 ks kuřecí stehna
- podle potřeby olej
- podle potřeby sůl
Recept
Zkušení sous vide kuchaři vědí, že tento způsob vaření je hra, která průměrné jídlo dokáže změnit v hit sezóny. Pomalým vařením ve vodní lázni můžeme přesně kontrolovat propečení, díky čemuž dostaneme pokaždé přesně takové maso, jaké jsme si představovali.
V tomto receptu vám prozradíme, jak připravit šťavnatá kuřecí stehna s dokonale křupavou kůží. Ať už je budete servírovat s bramborami a hořčicí nebo s chlebem, vaše chuťové buňky se do nich zblázní.
Postup
1 Hotovo 2 min |
Připravte vodní lázeň |
2 Hotovo 150 min |
Vařte |
3 Hotovo 5 min |
DokončeteKuřecí stehna vyjměte ze sáčku a pečlivě osušte. Do nepřilnavé pánve nalijte dostatečné množství oleje. Zahřejte na velmi vysokou teplotu. Přidejte kuřecí stehna kůží dolu. Dávejte pozor, abyste si nepopálili ruce – olej bude stříkat. Opékejte po obou stranách po dobu asi 1 minuty (dokud kůže není zlatohnědá). Vyjměte z pánve, osušte, osolte podle chuti. Ihned podávejte. |
4 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den,
s metodou sous vide teprve začínám, chci se jen zeptat, je li opravdu 70 stupňů po dobu 150 minut pro stehna dostačující. Jde mi o to, že v tabulce máte 74 stupňů, po dobu minimálně 4 hodiny, tak je to trošku zavádějící. Chápu, že je tam pak ta dokončovací úprava na pánvi, ale že by to byl až takový rozdíl? Nerad bych dostal salmonelu, nebo něco horšího.
Děkuji
Dobrý den, těch 70 stupňů je uvedeno i v původním receptu. Je to správně, právě tam do toho vstupuje i ta konečná úprava, která není v případě smažení zanedbatelná.
70 stupňů a 3 hodiny nestačí, stehna jsou u kosti krvavé. I po 5minutovém smažení z obou stran.
Zaleží ne velikosti stehen. Ale ničemu nevadí, když zvýšíme dobu vaření na 4 hodiny.