Ingredience
- 1 kilogram kuřecí stehna
- 1/4 šálku bílý ocet
- 1 polévková lžíce sojová omáčka
- 1 polévková lžíce worcesterová omáčka
- 1 lžička melasa
- 1 čajová lžička zrnka černého pepře
- 1 lžička růžová sůl
- 6 stroužků nakrájených na polovinu česnek
- 3 listy bobkový list
Recept
Kdo by nemiloval adobo? Bylo by ještě možné vylepšit něco, co již mnozí tak milují?
Adobo je v podstatě dušené maso nebo drůbež v omáčce na bázi octa. Tento pokus sous vide vnutí do našeho kuřete známou příchuť adobo, přičemž je udržuje dokonale šťavnaté a jemné.
Postup
1 Hotovo 5 minut |
Začneme s marinádou |
2 Hotovo 8 hodin |
Marinujeme |
3 Hotovo 2 hodiny |
A šup s tím do vodní lázněPředehřejte vodní lázeň na 74 ℃ a kuře vařte 2 hodiny. Po této době by kuře vyšlo trochu nedopečené – vlastně ještě trochu krvavé. Nebojte se, takhle to zatím chceme, aby to po závěrečné fázi grilování bylo dokonale hotové. Pokud byste maso negrilovali, z jakýchkoliv důvodů, prodlužte dobu vaření ze 2 na 3 hodiny. |
4 Hotovo 30 minut |
Nechte okapatVyjměte kuře ze sáčku a položte ho na cedník nebo drátěnou mřížku, aby zcela okapalo. Přesuňte všechnu šťávu ze sous vide sáčku do hrnce a zredukujte ji, aby tyto chutě zesílily. V tomto okamžiku můžete zcela upravit chuť a vyvážit sladkou, pikantní a slanou chuť s větším množstvím sójové omáčky, octa nebo cukru. To je zcela na osobních preferencích. Nechte kuře asi půl hodiny sušit na vzduchu, aby později lépe křupalo. Přidání trochy soli v tomto okamžiku by také vytáhlo přebytečnou vlhkost z kůže, ale to nedoporučuji. Kůrčička pak není tak křupavá. |
5 Hotovo 15 minut |
Potřít olejem |
6 Hotovo |
|