Background Image

Sous Vide kuře a avokádové taco
Výborné jako předkrm, svačina nebo lehčí oběd.

0 0
Sous Vide kuře a avokádové taco

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
250 gramů vykostěných kuřecích prsou bez kůže
1/4 čajové lžičky adobo koření
špetka citronový pepř
dle chuti mletý kmín
dle chuti sůl a pepř
1 zralé avokádo
2 polévkové lžíce zakysaná smetana
1/2 citrón
6 kukuřičné tortilly
50 g Monterey Jack sýr Lze nahradit sýrem Čedar
6 čajových lžiček (20 ml) připravené salsy
1/4 šálku (59 ml) Nasekaný čerstvý koriandr a další k podávání
k podávání chilli prášek

Rychlé, chutné, zdravé, moderní. Takové je jídlo o kterém si dneska budeme povídat v tomto receptu.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Kdo by nemiloval kombinaci kuřecího masa a avokáda?

Je to jednoduché, je to rychlé a je to zdravé. Kuřecí se uvaří sous vide, ogriluje, nakrájí a používá se jako taco náplň – a je  to naprosto božské.

Postup

1
Hotovo
dle vařiče

Zahřejeme vařič

Nastavte váš vařič na 63ºC. Kuře okořeňte adobo kořením, citronovým pepřem, římským kmínem a černým pepřem. Vložte do středního zipového sáčku nebo vakuově utěsněného sáčku. Dle výběru utěsněte sáček pomocí techniky ponoření do vody nebo vakuového svařovacího zařízení na sucho. Vložte sáček do vodní lázně a nastavte časovač na 45 minut.

2
Hotovo
10 minut

Připravíme náplň

Zatímco se kuře vaří, připravte si náplně: Avokádo nakrájejte na velké kousky. 3/4 na kostičky nakrájeného avokáda si dejte stranou na náplň. Zbylé avokádo rozmačkejte s 1 lžící zakysané smetany, dokud nebude velmi hladké (pro nejjemnější konzistenci použijte ruční mixér). Dochutíme solí a pepřem. Přeneste do malého sáčku na zip, utěsněte a odstřihněte jeden roh. Vložte zbývající zakysanou smetanu do druhého malého sáčku na zip, utěsněte a odstřihněte jeden roh. Oba sáčky odložte stranou.

3
Hotovo
3 minuty

Rozpalte gril

Asi 10 minut před dokončením kuřete rozpalte gril na vysokou teplotu. Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně. A vyjměte kuře ze sáčku. Tekutinu vylejeme. Položíme maso na gril a přibližně 90 sekund opečeme z každé strany. Během grilování vymačkejte na každou stranu masa citronovou šťávou. Vyjměte kuře z grilu a nakrájejte kus podélně na tenké proužky. Udržujte gril nastavený na vysokou úroveň.

4
Hotovo
5 minut

Finišujeme tortilly

Tortilly dejte do mikrovlnné trouby na vysokou teplotu, dokud nebudou ohebné, asi 30 sekund. Navrch tortilly přijde stejnoměrným množstvím, sýr, pepř, směsi z pytlíků, nakrájené avokádo, kuřecí maso a nasekaný koriandr, A to v tomto pořadí. Sýr zabrání tomu, aby salsa prosákla skrz tortillu. Každou tortillu srolujte co nejtěsněji. Naplněné tortilly opatrně položte na gril stranou se švem dolů. Grilujte dokřupava, 2 až 3 minuty z každé strany.

5
Hotovo
1 minuta

Před podáváním

Chcete-li podávat, pokapejte tacos avokádovým krémem a zakysanou smetanou. Ozdobte dalším koriandrem a chilli práškem.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Klasika — steak au poivre
předchozí
Hovězí pepřový steak z nízkého roštěnce
Sous vide vepřový bůček
další
Sous vide vepřový bůček
Klasika — steak au poivre
předchozí
Hovězí pepřový steak z nízkého roštěnce
Sous vide vepřový bůček
další
Sous vide vepřový bůček

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here