Ingredience
- 2 kg kuřecí vývar
- 230 g bramborybaby
- 160 g cibulerůžová
- 6 g česnekmletý
- 6 g hřebíčekmletý
- 100 g mrkevloupaná
- kuřevcelku
- 150 g žampiony
- 100 g pórekpouze světle zelené a bílé části
- 4,5 g tymiánčerstvé snítky
- 1,5 g šalvěj
- 60 g hořčicedijonská
- podle potřeby sůl
- podle potřeby olivový olej
- podle potřeby máslo
Recept
Chystáte rodinný oběd a nemáte tolik času? Recept na sous vide kuře připravované v celku vám pomůže zachovat sváteční náladu a přitom ušetřit čas.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Uvaříme vývar a zeleninu |
2 Hotovo 10 min |
Svážeme kuře |
3 Hotovo 5 min |
Vložíme do sáčku |
4 Hotovo 6 h |
Vaříme |
5 Hotovo 10 min |
Vyjmeme a připravíme k dalšímu zpracování |
6 Hotovo 20 min |
Připravíme přeliv, podávámeVývar nalijeme do pánve a vaříme. V ideálním případě by tekutina měla mít konzistenci sirupu. Pánev sundáme z plotýnky a za pomoci ponorného šlehače vmixujeme studené máslo. Mixujeme, dokud se omáčka hezky nenašlehá. Přidáme koření a sůl podle chuti. Na velký talíř dáme nakrájenou zeleninu. Na ní položíme kuře, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí a společně s omáčkou ihned podáváme. |