Background Image
  • Domů
  • Drůbež
  • Sous Vide kuře s křupavou kuřecí kůží a vietnamskou omáčkou

Sous Vide kuře s křupavou kuřecí kůží a vietnamskou omáčkou

0 0
Sous Vide kuře s křupavou kuřecí kůží a vietnamskou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 kuřecí stehna
30 ml olivový olej
dle chuti sůl a pepř
1 stroužek česnek rozdrcený
45 ml rybí omáčka
59 ml limetková šťáva
1 lžíce hnědý cukr
3 lžíce čerstvá thajská bazalka
3 lžíce koriandr čerstvý nasekaný
2 červená chilli paprička nasekané (můžete je zbavit semínek, nechat jedno, nebo všechny semínka pro opravdu pikantní chuť!)
1 lžíce sladká chilli omáčka

Tento recept spojuje šťavnaté sous vide kuře s křupavou kuřecí kůží a svěží vietnamskou omáčkou. Rychlý a jednoduchý způsob přípravy, který vám přinese skvělé chutě a textury, ideální pro milovníky asijské kuchyně.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept na Sous Vide kuře s křupavou kuřecí kůží a vietnamskou omáčkou přináší dokonalou kombinaci šťavnatého kuřete, aromatické omáčky a křupavé kůrky, která dodává každému soustu vynikající texturu. Metoda sous vide zaručuje, že kuře zůstane neuvěřitelně měkké a šťavnaté, zatímco vietnamská omáčka přidává svěžest a chuťový šmrnc. Tento pokrm je ideální pro všechny, kteří milují zábavné a chutné kombinace!

Postup

1
Hotovo
2 hodiny 15 minut

Přípravy

Předehřejte sous vide přístroj na 65,5 °C. Mezitím opatrně sejměte kuřecí kůži (snažte se ji udržet v celku) a položte ji na potravinářskou fólii. Zakryjte a dejte do lednice. Kuřecí stehýnka bez kůže vložte do vakuového sáčku s olivovým olejem, solí a pepřem a nastavte časovač na 2 hodiny. Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku a dejte stranou.

2
Hotovo
15 minut

Před podáváním..

Po dokončení vaření kuřete metodou sous vide zahřejte malý hrnec s rostlinným olejem (tak, aby byl dostatečně hluboký na ponoření kůže a dostatečně široký na to, aby se do něj vešla celá kůže). Kuřecí kůži nakrájejte na 4-5 kusů. Každý kus kůže osmažte na horkém oleji po dobu přibližně 1 minuty, dokud nezíská křupavou texturu. Poté je přendejte na papírovou utěrku. Osolte. Podávejte kuře s křupavou kůží, polité vietnamskou omáčkou a posypané nasekanými bylinkami a chilli.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou
předchozí
Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou
Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou
předchozí
Šťavnaté vepřové kotlety se cherry-balzamikovou omáčkou

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here