Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 30 ml olivový olej
- dle chuti sůl a pepř
- 1 stroužek česnekrozdrcený
- 45 ml rybí omáčka
- 59 ml limetková šťáva
- 1 lžíce hnědý cukr
- 3 lžíce čerstvá thajská bazalka
- 3 lžíce koriandr čerstvýnasekaný
- 2 červená chilli papričkanasekané (můžete je zbavit semínek, nechat jedno, nebo všechny semínka pro opravdu pikantní chuť!)
- 1 lžíce sladká chilli omáčka
Recept
Tento recept na Sous Vide kuře s křupavou kuřecí kůží a vietnamskou omáčkou přináší dokonalou kombinaci šťavnatého kuřete, aromatické omáčky a křupavé kůrky, která dodává každému soustu vynikající texturu. Metoda sous vide zaručuje, že kuře zůstane neuvěřitelně měkké a šťavnaté, zatímco vietnamská omáčka přidává svěžest a chuťový šmrnc. Tento pokrm je ideální pro všechny, kteří milují zábavné a chutné kombinace!
Postup
1 Hotovo 2 hodiny 15 minut |
PřípravyPředehřejte sous vide přístroj na 65,5 °C. Mezitím opatrně sejměte kuřecí kůži (snažte se ji udržet v celku) a položte ji na potravinářskou fólii. Zakryjte a dejte do lednice. Kuřecí stehýnka bez kůže vložte do vakuového sáčku s olivovým olejem, solí a pepřem a nastavte časovač na 2 hodiny. Mezitím smíchejte všechny ingredience na omáčku a dejte stranou. |
2 Hotovo 15 minut |
Před podáváním..Po dokončení vaření kuřete metodou sous vide zahřejte malý hrnec s rostlinným olejem (tak, aby byl dostatečně hluboký na ponoření kůže a dostatečně široký na to, aby se do něj vešla celá kůže). Kuřecí kůži nakrájejte na 4-5 kusů. Každý kus kůže osmažte na horkém oleji po dobu přibližně 1 minuty, dokud nezíská křupavou texturu. Poté je přendejte na papírovou utěrku. Osolte. Podávejte kuře s křupavou kůží, polité vietnamskou omáčkou a posypané nasekanými bylinkami a chilli. |