Ingredience
- 2 velká kuřecí prsa
- 1 středně žlutá cibulekurkuma a kouřová paprika
- 1 palec zázvor
- 1 stroužek čerstvý česnek
- 2 polévkové lžíce garam masala
- 1 limetka
- 2 polévkové lžíce kurkuma mletá
- 2 polévkové lžíce sladká uzená paprika
- 1/2 šálku bílý jogurts vysokým obsahem tuku
- 2 lžíce ghímůžete použít i máslo nebo olivový olej
- 1 šálek kokosové mléko
- 1/2 šálku kuřecí vývar
- 1 šálek rajčatová omáčka
- Čerstvá jarní cibulka a koriandr
Recept
Podávejte s rýží a ozdobte červenou jarní cibulkou, plátkem limetky a čerstvými lístky koriandru.
Toto je snadné indické jídlo vytvořené super jednoduchým postupem. Vyhnete se veškerému čekání a dušení. A přitom sous vide vařič zanechá dokonale propečené kuře s hladkou a pikantní omáčkou. Přidejte trochu rýže a za méně než 2 hodiny máte chutné jídlo.
Postup
1 Hotovo 1 hodina |
PřípravaNastavte svůj vařič na 65,5 °C. Nastrouhejte žlutou cibuli a zázvor a nasekejte česnek. Kuřecí prsa nakrájejte na 1-palcové kostky a poté smíchejte v misce s jogurtem, polovinou koření, 1 stroužkem mletého česneku, polovinou limetkové šťávy, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout. |
2 Hotovo 1 minuta |
Kastrol rozehřát |
3 Hotovo 6 minut |
Přidat vývarZtlumte plamen a přidejte žlutou cibuli a zbytek česneku. Přidejte kuřecí vývar a sesbírejte fond na dně pánve do cibule a česneku. Jakmile je vývar téměř uvařený, přidejte zbytek koření a kombinujte s cibulovým a česnekovým základem. Přidejte rajčatovou omáčku. Poté přidejte kokosové mléko a míchejte, dokud se dobře nesmíchá. Vařte 5 minut. |
4 Hotovo |
Smíchejte pečené kuře a omáčkou v 1-galonovém sáčku. Uzavřete a vložte sáček do vodní lázně. Nastavte časovač na 1 hodinu. Vařte rýži, zatímco se vaří kuřecí kari ve vašem Anova Sous Vide Precision Cooker. Když časovač zhasne, vyjměte sáček z vodní lázně a nalijte obsah do servírovací misky. Kuřecí kari podávejte s rýží a ozdobte červenou jarní cibulkou, plátkem limetky a čerstvými lístky koriandru. |