Background Image

Sous vide kuřecí prsíčka

0 0
Sous vide kuřecí prsíčka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
podle potřeby kuřecí prsíčka
podle potřeby olej
podle potřeby máslo
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř

Lehce vařená, šťavnatá kuřecí prsíčka.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Kuřecí prsíčka jsou údajně jednoduchá na přípravu. My s tím však moc nesouhlasíme. Kuřecí prsíčka se dají jednoduše převařit nebo nedovařit a to v kuchyni nemusíte být úplní nováčci.

Pokud chcete připravit kuřecí prsíčka, která jsou dobře propečená, ale zároveň pěkně šťavnatá, je to docela problém. Spousta pokrmů (a to dokonce i mas) se dá připravit mnohem jednodušeji.

Ale tohle všechno je nyní minulost. Když kuřecí prsíčka připravujeme v teplé vodní lázni, stačí její teplotu nastavit na 60 °C a metodu sous vide nechat, ať se o zbytek postará sama. Už nikdy víc se nebudete muset starat o to, kdy kuřecí prsíčka vyndat z trouby, protože doba vaření sous vide kuřecích prsíček má tzv. „vůli“. To znamená, že maso z lázně nemusíte vytahovat přesně na minutu.

Další skvělou věcí je, že zatímco se kuřecí prsíčka vaří, máte dostatek prostoru připravit k nim nějakou dobrou přílohu, pečenou zeleninu nebo salát.

Postup

1
Hotovo
2 min

Předehřejte vodní lázeň na 60 °C

Kuřecí prsíčka máme rádi vařené na 60 °C po dobu jedné hodiny. Pokud ovšem preferujete jiný stupeň propečení, inspirujte se v naší tabulce času a teplot vaření.

2
Hotovo
3 min

Zabalte kuřecí prsíčka

Kuřecí prsíčka opatrně vložte do uzavíratelného sáčku. Přidejte pár lžic oleje, máslo nebo jemný tuk v takovém množství, aby prsíčka pokryla lehkým povlakem.

3
Hotovo
60 min

Vařte

Sáček s kuřecími prsíčky vložte do vody a připevněte ke straně hrnce. Vařte při teplotě 60 °C a to po dobu jedné hodiny, nebo zvolte jiný čas a teplotu.

Poznámka: Při přípravě pokrmu za pomoci uzavíratelného sáčku můžete použít metodu výtlaku vzduchu za pomoci vody.

4
Hotovo
7 min

Vyjměte ze sáčku, opečte (doporučeno)

Když jsou prsíčka hotová, opatrně je vyjměte z obalu a za pomoci papírové utěrky je lehce osušte.

Dejte na plotnu pánev a rozpalte ji na vysokou teplotu.

Pokud připravujete kuřecí prsíčka s kůží, osmahněte je na straně kůže za pomoci pár kapek oleje. Pokud připravujete kuřecí prsíčka bez kůže, do pánve přidejte olej a pak maso osmahněte po dobu jedné minuty po obou stranách.

5
Hotovo
3 min

Ochuťte, podávejte

Ochuťte za pomoci soli a pepře. Nakrájejte na plátky a nebo servírujte vcelku.

blank
Sous vide vepřový bůček
předchozí
Sous vide vepřový bůček
Italské klobásové sendviče Sous Vide
další
Italské klobásové sendviče Sous Vide
Sous vide vepřový bůček
předchozí
Sous vide vepřový bůček
Italské klobásové sendviče Sous Vide
další
Italské klobásové sendviče Sous Vide

4 Comments Skrýt komentáře

U kuřecího masa se uvádí bezpečná teplota 74°C, takže tohle mi přijde jako docela riskantní recept (byť chuť masa je pak skvělá) 🙂

Dle tabulky teplot by se drůbež měla vařit od 60°C (medium), ja osobně dělám kuřecí prsa bez kosti na 63,5°C a jsou dostatečně udělané a šťavnaté 🙂 Tabulka teplot zde

Dobrý den, kuře se obecně nedoporučuje ohřívat. Je možné kuře v sous vide připravit předem a po zchlazení uchovat několik dnů zavakuované nebo je lepší ho vždy dělat čerstvé?

Několik dnů? Po uvaření v sous vide a co nejrychlejším zchlazení ve vodní či nejlépe ledové lázní vydrží v lednici při teplotě okolo 2 C minimálně měsíc. Pak je stačí vyndat z lednice, nechat hodinu natemperovat v pokojové teplotě, vytáhnout ze sáčku, osušit a zprudka opéct. Ideální maso pro prezentací výhod sous vide pro nepolíbené 🙂

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here