Ingredience
- 3-4 ks kuřecí prsa
- košer sůl
- černý pepř
- 2 celé snítky + 1 lžíce listů pelyněk estragon
- 1/4 šálku majonézaideálně domácí
- 1 lžíce dijonská hořčice
- 1 lžíce listů čerstvá petržel
- 1 lžíce pažitka
- 1/2 středně velká červená cibule
- 1/2 šálku = cca 2 stonky řapíkatý celer
- 1 střední stroužek česnek
Recept
Sous-vide vaření je nejlepší způsob, jak zajistit to nejšťavnatější a nejkřehčí maso pro skvělý kuřecí salát napěchovaný chutěmi. Přidáním koření přímo do sáčku na vaření dodáte masu skvělou příchuť a na konci to ani není potřeba přehánět s majonézou!
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA KUŘETEOsolte a opepřete kuře. Nakrájejte citron na plátky. Do sous-vide sáčku vložte kuře, přidejte snítky pelyňku a plátky citronu. Sáčky vakuujte nebo zazipujte. Vařte v lázni o teplotě 68 °C po dobu alespoň 1 hodiny (maximálně 4 hodiny), potom kuře přendejte do ledové lázně a nechte 15 minut odpočívat. |
2 Hotovo |
ZÁKLAD SALÁTUDo mísy dejte 2 lžíce šťávy ze zbylého citronu a 1 lžičku kůry. Přidejte majonézu, hořčici, nasekané lístky pelyňku, petrželky a nasekanou pažitku. Dále cibuli nakrájenou najemno, nakrájený řapíkatý celer a namačkaný česnek. Zamíchejte stěrkou a vložte do lednice, než bude kuře připraveno. |
3 Hotovo |
DOKONČENÍ SALÁTU |