Ingredience
- 450 g kuřecí prsa
- 1/4 lžičky sušený česnek
- 1/4 lžičky koriandr mletý
- 1/8 lžičky kurkuma mletá
- 1/8 lžičky sušený zázvor
- 1/8 lžičky kajenský pepřlze nahradit chilli
- 1 ks cibule
- 1 lžíce zázvornastrouhaný
- 1 ks paprička jalapeño
- 2 lžíce rajčatová pasta
- 2 lžíce garam masala
- 2 lžíce koriandr mletý
- 1 menší plechovka rajčata drcená
- 1 lžíce med
- 4 lžíce jogurt
- 1/4 šálku koriandr čerstvý
Recept
Známá indická omáčka, která je velice populární také v Anglii. Bohužel je často podávána s lehce převařeným, a tudíž vysušeným, kuřecím masem. Příprava masa metodou sous-vide tento problém vyřeší, maso bude vždy šťavnaté a křehké.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA KUŘETEPřipravte si lázeň o teplotě 60.5°C |
2 Hotovo |
VAŘÍME OMÁČKURozpalte olej v pánvi na středním plameni, přidejte cibuli a vařte do změknutí cca 5 až 10 minut. Přidejte česnek, zázvor a jalapeňo papričku a vařte dalších 5 minut. Poté vmíchejte rajčatovou pastu, garam masalu a sušený koriandr, dál vařte a pravidelně míchejte 5 minut. Přidejte sekaná rajčata a povařte asi 15 minut. Rozmixujte ručním mixerem, vmíchejte med, sůl a pepř podle chuti a odstraňte z plamene. |
3 Hotovo |
DOCHUCENÍVyjměte kuře ze sáčku a pořádně osušte papírovou nebo textilní utěrkou. Rychle opečte kuře 2 až 3 minuty z každé strany do zlatova a odstraňte z plamene. Na každý talíř nalijte trošku omáčky, přidejte kuře a lžíci jogurtu. Zasypte čerstvým koriandrem a podávejte. Zdroj: https://www.amazingfoodmadeeasy.com |