Background Image

Sous Vide liškové nudle

0 0
Sous Vide liškové nudle

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 gramů lišky
1 lžíce extra panenský olivový olej
3 lžíce máslo
3 stroužky česnek oloupané a rozdrcené
3 snítky čerstvý rozmarýn
30 gramů slanina tlustě nakrájená slanina nebo pancetta, mohou být i velké kostky
1.4 šálku šalotka nadrobno nakrájená
1 lžíce citronová šťáva
1.2 šálku Parmigiano Reggiano strouhaný
1 lžička bílý lanýžový olej
na dochucení Kosher sůl a čerstvě mletý černý pepř

I houby připravené metodou sous vide si zamilujete velice rychle. Uvidíte, že nestačíte chodit do lesa sbírat houby.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Při experimentování s liškami a Sous Vide přípravou jídla, brzy zjistíte, že můžete poměrně jednoduše a rychle dodat jídlu mnohem intenzívnější chuť lišek. Tedy oproti „běžné přípravě“. V době přípravy tohoto receptu je již houbová sezóna v proudu. Ideální příležitost připravit si  nízkosacharidové, bezlepkové, houbové nudle. Pojďme se podívat, jak na přípravu této mňamky..

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo
1 hodina 30 minut

Příprava

Rozehřejeme sous vide vařič na požadovanou teplotu 85°C. Dále vezměte sáček pro sous vide vaření a vložte do něj houby, olej, máslo, česnek a rozmarýn. To všechno vařte hodinu a půl.

2
Hotovo
5 minut

Po uvaření..

Vyjměte houby ze sáčku, dejte si stranou tekutinu ze sáčku. Bude se Vám hodit pro další vaření. Houby nechte vychladnout na papírovém ubrousku, dokud s nimi nebude možné pohodlně manipulovat.

3
Hotovo
3 minuty

Houby natrháme

Houby natrhejte na tenké kousky a dejte stranou.

4
Hotovo
15 minut

Slanina na "scénu"

Ve velké pánvi opečte slaninu na středním plameni do zlatavé barvy. Nám to trvalo asi 10 minut. Přidejte šalotku a vařte do měkka, asi pět minut. Následně slaninu z pánve sundejte.

5
Hotovo
2 minuty

Dolaďujeme

Pánev potřete citronovou šťávou. Přidejte tekutinu z vaření hub a houbové „nudle“. Dochutíme solí a pepřem, promícháme a dvě minuty restujeme. Odstraňte houby z ohně a vmíchejte sýr a lanýžový olej. Sýr si dejte stranou i na servírování. Pokud máte po ruce ještě čerstvou pažitku, neváhejte a dejte ji tam taky! Nebudete litovat.

6
Hotovo

Servírujeme

Před podáváním ozdobte další pažitkou a sýrem, a pokud máte opravdu rádi bílé lanýže, kápněte více oleje.

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

krůtí karbanátky
předchozí
Sous Vide Kuřecí karbanátky v řeckém stylu
Sous Vide Předvařené hovězí maso se zelím
další
Sous Vide hovězí hrudí se zelím
krůtí karbanátky
předchozí
Sous Vide Kuřecí karbanátky v řeckém stylu
Sous Vide Předvařené hovězí maso se zelím
další
Sous Vide hovězí hrudí se zelím

Přidejte svůj komentář