Background Image

Sous vide losos

0 0
Sous vide losos

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks filety z lososa asi 2,5 cm široké
podle potřeby olivový olej
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř

Šťavnatý a křupavý filet z lososa, který si můžete ochutit podle svých představ.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Losos je duchem středomořského pohostinství – není možné žít v Evropě a nebýt touto rybou s lahodnou chutí a růžovou dužinou naprosto posedlí. Vydatné a přesto delikátní, takové je maso z lososa.

Losos je stěžejní složkou mnoha chutných pokrmů, filety z lososa jsou ovšem zdaleka nejpoužívanější. Stejně jako všechny ostatní ryby, i losos se dá velmi jednoduše převařit. A to je skvělý důvod pro přípravu lososa metodou sous vide.

Na rozdíl od pečení lososa na pánvi nebo v troubě sous vide metoda zajistí, že vaše maso nikdy nebude vysušené. Aby byl losos připravený ideálně, ponoříme ho na do lázně o teplotě 50 °C. Po asi 40 minutách ryba krásně zrůžoví a je připravená k podání.

Po uvaření sous vide lososa steak rychle opečeme na pánvi po obou stranách až do zlatova. Následně ho ochutíme všemi možnými způsoby včetně soli a pepře, případně ho vykoupeme v nějaké chutné zálivce. Na všechno zapomeňte. Vítejte do nové éry pečení ryb a svého lososa si náležitě vychutnejte.

Číst
Udělejte si sous vide ještě dnes: Metoda hrnce na sporáku

Postup

1
Hotovo
2 min

Připravte vodní lázeň

Za pomoci improvizované metody
hrnce na sporáku nebo klasického sous vide setu zahřejte vodní lázeň na 50 °C.

Tip: Jedná se o stejnou teplotu, na kterou je nastavena voda ve většině kohoutkových dřezů. Pokud tedy lázeň začnete s nejteplejší vodou z kohoutku, přivedete vodu do požadované teploty mnohem rychleji.

Losos připravený při 50 °C je středně propečený a části jeho svaloviny jdou jednoduše od sebe. Pokud vám losos chutná více nebo méně propečený, doporučujeme vám přizpůsobit teploty vaření podle naší tabulky.

2
Hotovo
40 min

Uvařte rybu

Do sáčku o velikosti 3 nebo 6 litrů přidejte dostatečné množství olivového oleje. Rybí filety mají tendenci rozpadat se, olej jim v tom zabrání.

Rybí filety vložte do sáčku. Sáček zbavte vzduchu a přesuňte do vodní lázně.

Poznámka: Doba úpravy masa se bude lišit v závislosti na velikosti ryby. Pro tento recept používáme filetu o šířce asi 2,5 cm, která váží asi 120 – 180 gramů.
Vařte asi 40 minut.

Filety vyjměte ze sáčku a dejte na talíř kůží nahoru.

3
Hotovo
2 min

Opečte

Do středně rozehřáté pánve přidejte olej.

Filety opatrně otočte z talíře na pánev tak, aby strana s kůží směřovala dolů (lososa obvykle pečeme pouze po této straně). Lososa pečte asi 45 sekund, aniž byste s filetem pohybovali – jakmile kůžička bude křupavá, ryba z pánve snadno sklouzne bez přilepení k pánvičce.

4
Hotovo
1min

Dochuťte, podávejte

Filety podle chuti okořeňte a okamžitě podávejte.

blank
Jednoduchá sous vide zelenina
předchozí
Jednoduchá sous vide zelenina
Kaše ze zeleného hrášku
další
Kaše ze zeleného hrášku
Jednoduchá sous vide zelenina
předchozí
Jednoduchá sous vide zelenina
Kaše ze zeleného hrášku
další
Kaše ze zeleného hrášku

1 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here