Ingredience
- 680 g mleté masoideálně směs hovězí, vepřové a telecí
- 1/2 šálku parmazán
- 1/3 šálku strouhanka
- 1 lžíce česnek
- 1/2 lžičky sušené oregano
- 1 a 1/2 lžičky sůl
- 1 lžička černý pepř
- 1 ks vejce
- 1/3 šálku mléko
Recept
Tohle je základní recept na skvělé masové kuličky připravené sous-vide. Odsud se můžete vydat jakýmkoli směrem – třeba přidat mexické koření pro pálivější verzi, ogrilovat si je, a nebo zalít vaší oblíbenou omáčkou. Úžasně chutnají i s těstovinovými omáčkami, v sendviči, nebo jen tak samotné.
Postup
1 Hotovo |
TVOŘÍME KULIČKY |
2 Hotovo |
VAŘÍME KULIČKY |
3 Hotovo |
SERVÍRUJEME KULIČKYPo skončení vaření vyjmeme sáček, vodu ze sáčku vylijeme, kuličky dáme na talíř a osušíme papírovými utěrkami. Potom lehce opečeme na pánvi nebo grilu 5 minut z každé strany. Servírujeme samotné posypané bylinkami, s těstovinami a omáčkou, nebo s jakoukoli vaší oblíbenou omáčkou a rýží. Zdroj: blog.suvie.com |