Background Image

Sous Vide Mexická kukuřice

0 0
Sous Vide Mexická kukuřice

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kukuřičný klas oloupané
2 lžíce máslo studené máslo
dle chuti sůl a pepř
50 g majonéza
půl lžíce chilli pasta
půl lžičky limetková kůra jemně nastrouhané
25 g sýr rozdrobeného sýra - nejlépe Cotija nebo Queso Fresco
hrst Nasekaný čerstvý koriandr
na měsíčky k podávání limetka

Šťavnatá a lahodná kukuřice vařená ve vlastní šťávě, která si uchovává plnou a intenzivní chuť díky přesnému vaření na správnou teplotu. Perfektní příloha pro každé jídlo.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Kukuřice se připravuje tak, že se vaří ve vlastní šťávě, což jí umožňuje uchovat si veškeré své přirozené chutě. Díky tomu získává plnou, bohatou a intenzivní chuť, která by se při jiném způsobu vaření mohla ztratit. Klíčovým krokem je přesné dodržení správné teploty během vaření. To zajistí, že kukuřice zůstane dokonale šťavnatá, aniž by došlo k jejímu převaření nebo vysušení. Výsledkem je dokonale připravená kukuřice, která je lahodně měkká a plná chuti, takže každé sousto je radostí pro chuťové buňky.

Postup

1
Hotovo
5 minut

Příprava

Nastavte sous vide přístroj na 83,9°C. Mezitím, než se lázeň ohřeje na požadovanou teplotu, vložte klasy kukuřice spolu s máslem, solí a pepřem do uzavíratelného plastového sáčku.

2
Hotovo
30 minut

Vaříme..

Jakmile voda dosáhne požadované teploty, přidejte sáček s kukuřicí a nechte vařit 30 minut.

3
Hotovo
1 minuta

Servírujeme..

Až bude kukuřice hotová, vyndej ji z pytlíku. V malé misce smíchej majonézu, chilli prášek a kůru z limetky. Cotiju nebo Queso Fresco nasyp na malý talíř. Každý klas kukuřice potřeme 1 lžící majonézy a následně obalíme v sýru. Posyp kukuřici hrubou solí a koriandrem, a podávej s limetkovými klínky na zakápnutí. Dobrou chuť!

blank

Monika Braunová

Miluji vaření, ač jsem v podstatě neustále začátečník. Nyní sem objevila i sous vide vaření a byla to láska na první pohled. Recepty vybírám tak, aby je mohl i náš malý chlapec nebo praděda. Maso je jemné, šťavnaté. Budu ráda, když se semnou přidáte na cestu objevování této nádherné metody přípravy jídla.

sendvič
předchozí
Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide
sendvič
předchozí
Sendvič s flank steakem připraveným metodou sous vide

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here