Ingredience
- 1 kg hovězí BBQ steaky
- 1/4 šálku miso pasta
- 1/4 šálku hnědý cukr
- 1/4 šálku sojová omáčka
- 1/4 šálku Mirin
- dle chuti sůl
Recept
Jde o poměrně neobvyklou úpravu hovězího masa a také jste si nevybrali zrovna časově jednoduchý recept. Ale to čekání se vyplatí. Uvidíte.
Postup
1 Hotovo 10 minut |
Omáčka na steaky |
2 Hotovo 5 minut |
Potřít steaky |
3 Hotovo 2 dny |
Do sáčku |
4 Hotovo 18 hodin |
Po odleženíAž budou připraveny k vaření, vyndejte ten sáček z lednice a ponořte ho přímo do vaší sous vide koupele. Tyto steaky se budou vařit 18 hodin při 66 ℃. Buďte trpěliví, odměnou vám nakonec bude opravdu vynikající hovězí bbq. Jedním z problémů, se kterými se můžete setkat při tak dlouhé době vaření, by bylo odpařování vody z vaší sous vide koupele. To by znamenalo, že budete muset do varné nádoby pravidelně přidávat vodu. JInak by mohlo dojít k poklesu teploty a to už by se recept nemuselo podařit dokončit správně. Zde je řešení opravdu jednoduché. Zakryjte varnou nádobu a věřtei, že nebudete muset kontrolovat ani jednou za celých 18 hodin. |
5 Hotovo 10 minut |
Pauza |
6 Hotovo 10 minut |
Co se šťávou? |
7 Hotovo 2 minuty |
Před opečením |
8 Hotovo 5 minut |
Opékání |