Ingredience
- 300 g sýrmodrý (typu Niva)
- 150 g mléko
- 30 g Crème fraîche
- 9 g citrát sodný
- 6 g sůl
- 0,75 g hexametafosforečnan sodný
Recept
Modrý sýr je chuťově velmi výrazný. Hodí se k přípravě sýrových omáček, nebo jako zobání k některým vínům. Dáme vám návod, jak si tento sýr připravit doma, metodou sous vide. Tento sýr je mnohem chutnější, než kupovaný. A navíc si ho můžete vytvarovat podle svých preferencí!
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme vodní lázeň |
2 Hotovo 5 min |
Zabalíme ingredienceDo sous vide sáčku vložíme všechny ingredience (sýr, mléko, kaseinát sodný, citrát sodný, sůl a hexametafosforečnan sodný). Vakuově uzavřeme (nebo vzduch ze sáčku vyženeme za pomoci vody). |
3 Hotovo 30 - 120 min |
VařímeSáček vložíme do sous vide lázně a zahříváme, dokud se sýr dokonale nerozpustí. |
4 Hotovo 5 min |
RozmixujemeSáček vyjmeme z lázně a celý jeho obsah přelijeme do mixéru. Mixujeme, dokud nevznikne hladká hmota. |
5 Hotovo 5 min |
Dáme do formičekHladkou hmotu z mixéru přelijeme do formy/nebo formiček. Necháme odležet, nejlépe na suchém a chladném místě. |
6 Hotovo |
Podáváme |
1 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den, jsou citrát a hexametafosforečnan nezbytné ingredience?