Ingredience
- 1 kilo Mušle Sv. JakubaHřebenatky
- 2 kusy citrón
- na dochucení sůl
- na dochucení černý pepř
- 2 polévkové lžíce máslo
- 2 polévkové lžíce jarní cibulkajemně nasekaná
- 4 polévkové lžíce suché sherry
- 1/4 šálku (118 ml) pomerančová šťáva
- 2 lžičky med
- špetka chilli prášek
Recept
Tyto mušle Sv. Jakuba osvěží lehká citrusová omáčka. Vaří se s trochou kůry a výsledkem je kyselo/sladká citrusová omáčka.
Postup
1 Hotovo 35 minut |
Vše nachystáme |
2 Hotovo 3 minuty |
K citronové omáčceZatímco se mušle vaří, připravte omáčku. Rozehřejte máslo na pánvi na středně vysokou teplotu. Přidejte bílou část jarní cibulky s chilli a vařte do měkka. Vyjměte jarní cibulku z pánve a dejte stranou. Oloupejte citron a kůru si nechte na později. Vymačkejte šťávu z citronu. Přidejte k tomu dostatek pomerančové šťávy, abyste získali 2/3 šálku tekutiny. |
3 Hotovo 2 minuty |
Po 30 minutáchOdstraňte mušle z horké vody. Vyjměte mušle ze sáčku a osušte. Znovu zahřejte pánev na vysokou teplotu – v pánvi bude ještě dost másla z cibulky. Jemně vložte mušle do pánve a opékejte 90 sekund pouze na jedné straně. Odstraňte mušle z pánve. Pánev potřete sherry. Přidejte směs citronové šťávy a pomerančového džusu a trochu citronové kůry. Orestovanou bílou cibulku vmícháme zpět do šťávy. Přiveďte k varu a vařte, redukujte do zhoustnutí a glazury. Ochutnejte a pokud je omáčka příliš kyselá, přidejte med po 1 lžičce. |
4 Hotovo |
Servírujeme |