Ingredience
- 225 g hovězí veverka
- 2 ks vejce
- 1 lžíce jarní cibulka
- 1 lžíce kapary
- dle chuti mletý černý pepř
- 1 lžička dijonská hořčice
- 0,5 lžičky worcesterová omáčka
- košer sůl
- bageta nebo toastový chléb
- čerstvá petrželka
- olivový olej
Recept
Pasterizace sous-vide dodává uklidňující formu bezpečnosti tomuto oblíbenému pokrmu. Hodí se ale nejen pro ty, kdo z bezpečnostních důvodů syrový tatarák rádi nemají. Cibulka, hořčice, kapary – to vše dodá skvělou a vyváženou chuť. Podávat ho můžete klasicky nebo třeba na párty na kanapkách.
Postup
1 Hotovo |
VAŘENÍRozehřejte si vodní lázeň o teplotě 53 °C. |
2 Hotovo |
MÍCHÁNÍNakrájejte maso na menší kostky (cca 3 cm). V kuchyňském robotovi maso nasekejte, ne však příliš najemno. Přeneste do misky, přidejte nasekanou jarní cibulku, kapary, dijonskou hořčici, černý pepř a worcesterovou omáčku. Posypte špetkou soli nebo oblíbeným kořením a řádně promíchejte. Naplňte tatarákovou formu na talíři, na kterém budete servírovat. |
3 Hotovo |
PODÁVÁNÍOpečenou bagetu nebo toastový chléb lehce potřete máslem a nakrájejte. Zdroj: lipavi.com |